Færge med 700 passagerer ligger stille ud for Hirtshals

En færge fra Færøerne har motorproblemer og har ligget stille ud for Hirtshals siden lørdag eftermiddag og ventet på en slæbebåd.

Færgen M/S Norröna ligger lige nu stille ud for Hirtshals, mens den venter på at blive hentet af en slæbebåd.

Færgen skulle have lagt til kajs i Hirtshals tidlig eftermiddag, men færgen har motorproblemer og holder derfor stille. Det fortæller havnedirektør for Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen.

- Færgen ligger og venter med nogle problemer med styringsmaskineriet og bliver hentet her i løbet af aftenen eller natten. Det er dygtige folk, der sejler færgen, og de kender området og havnen. Så selvom det er mørkt, bliver det ikke noget problem at få den i havn, siger Jens Kirketerp Jensen.

Færgen har cirka 700 passagerer ombord, der har været strandet på færgen, siden motoren gik i stykker. Samtidig giver det problemer for de passagerer, der skulle have taget færgen til Færøerne, når færgen kom i havn i Hirtshals. 

- Det er rederiets beslutning, om den kan repareres i Hirtshals Havn, eller hvad der kommer til at ske. Formentlig kan passagerne, der skulle have taget færgen i dag, tage turen til Færøerne i morgen, siger Jens Kirketerp Jensen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den administerende direktør i rederiet, der ejer færgen, Smyril Line.


Seneste nyt

fra Nordjylland