73-årig får behandligsdom for mere end 400 lovbrud og to påsatte brande

Psykisk syg mand er idømt en behandlingsdom for hundredevis af lovovertrædelser - og for at have stukket ild på sit eget og naboens sommerhus.

Der er i dag faldet dom en spektakulær sag, hvor en 73-årig psyskisk syg mand har overtrådt cirka 400 tilhold mod fire medarbejdere fra Hjørring Kommune og to tilfælde af brandstiftelse. 

Den 73-årige mand blev i maj 2015 idømt en bøde på 3.000 kroner for at bryde de tilhold, han har fået om ikke at kontakte, opsøge eller omtale de fire medarbejdere fra Hjørring Kommune. Manden har fået tilholdene i forbindelse med en sag, der har kørt i syv år. Her har den 73-årige følt sig uretfærdigt behandlet af de kommunale medarbejdere.

- De fire medarbejdere fortalte i dag, hvordan den tiltaltes chikane har påvirket dem gennem årene, og derefter blev der afsagt dom i sagen, fortæller anklager i sagen Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi. 

Foruden de mange hundrede lovbrud blev manden også dømt for at have stukket ild i sit eget sommerhus.

- Det er i og for sig ikke ulovligt, men det bliver det, når andre har pant i huset. Han nægtede at kende noget til, at der var pantebrev i sommerhuset, men det var retten altså uenig i, forklarer anklageren. 

Derudover stak manden ild til sin nabos sommerhus. 

Motivet til de to brande var, at den 73-årige ønskede at gøre sine børn arveløse og derfor brændte sit sommerhus af, mens branden i nabosommerhuset var en mere impulsiv beslutning, der blev søsat som en straffeaktion.

- Jeg var ligeglad med det hele. Min nabo har aldrig hjulpet mig, sagde den tiltalte i retten mandag.

Retten fandt den 73-årige skyldig i henhold til anklageskriftet, der betyder, at manden bliver tvangsindlagt på psykiatrisk sygehus og tvunget i behandling. 

Dommen er tidsubestemt, og det er herefter op til de psykatriske læger på afdelingen at vurdere, hvordan han skal behandles, og hvornår - eller om - han på et tidspunkt kan udskrives. 

Den 73-årige modtog dommen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland