73-årig mand erkender at have sat ild til to sommerhuse

En 73-årig mand erkendte mandag ved Retten i Hjørring, at han i november sidste år satte ild til to sommerhuse i Lønstrup.

Det var en 73-årig mand fra lokalområdet, der 9. november sidste år satte ild til to sommerhuse på Fugleklovej i Lønstrup. Det erkendte manden mandag, da han sad på anklagebænken ved Retten i Hjørring.

Den 73-årige mand forklarede i retten, at han med tændvæske satte ild til sit eget sommerhus. Efterfølgende skaffede han sig adgang til sin nabos sommerhus ved at fjerne et vindue, og det sommerhus antændte han ligeledes med brug af tændvæske.

Motivet til de to brande var, at den 73-årige ønskede at gøre sine børn arveløse og derfor brændte sit sommerhus af, mens branden i nabosommerhuset var en mere impulsiv beslutning, der blev søsat som en straffeaktion.

- Jeg var ligeglad med det hele. Min nabo har aldrig hjulpet mig, sagde den tiltalte i retten.

Tiltalt for over 400 forhold

Sommerhusbrandene var ikke det eneste, den 73-årige mand var tiltalt for i sagen, som begyndte mandag. Retsmødet begyndte med, at anklager Bjørn Fogh læste tiltalen mod manden op, og det tog en rum tid. Den 73-årige er nemlig tiltalt for i cirka 400 tilfælde at have brudt tilhold mod fire medarbejdere i Hjørring Kommune.

- Antallet af forhold, manden er tiltalt for, gør det til en usædvanlig sag, siger anklager Bjørn Fogh fra Nordjyllands Politi.

Den 73-årige mand blev i maj 2015 idømt en bøde på 3.000 kroner for at bryde de tilhold, han har fået om ikke at kontakte, opsøge eller omtale de fire medarbejdere fra Hjørring Kommune. Manden har fået tilholdene i forbindelse med en sag, der har kørt i syv år. Her har den 73-årige følt sig uretfærdigt behandlet af de kommunale medarbejdere.

Erstatningsansvar kan vente

Anklager Bjørn Fogh har nedlagt påstand om, at den 73-årige idømmes en tidsubestemt behandlingsdom på en psykiatrisk afdeling. Derudover er der nedlagt påstand om erstatning for de skader, brandene i sommerhusene medførte. Begge sommerhuse brændte ned, og ved mandagens retsmøde fortrød den 73-årige mand, at han havde sat ild til de to sommerhuse.

- Det var fuldstændig fjollet at brænde husene af. Det hjalp jo ikke noget i forhold til min sag mod Hjørring Kommune, lød det fra den 73-årige mand.

Der ventes at falde dom i sagen senere i denne uge. 

Det var en 73-årig mand, der i november sidste år satte ild til to sommerhuse i Lønstrup. Det erkendte manden i dag ved Retten i Hjørring. Han havde sat ild til sit eget sommerhus, fordi han ikke ønskede, hans børn skulle arve det.

Seneste nyt

fra Nordjylland