Hils på edderkopper, slanger og varaner: 750 eksotiske dyr samlet i Aars

For andet år i streg afholder Messecenter Vesthimmerland messe med eksotiske dyr. Det er så stor en succes, at de har udvidet med 50 procent.

Fugleedderkopper, slanger, snoge, øgler, varaner, vandrende pinde, vandrende blade, billelarver, skorpioner, gekkoer, snegle, kakerlakker, frøer, afrikanske dværgpindsvin, eksotiske fugle og rovfugle er blot nogle af de omkring 750 eksotiske dyr, besøgende i dag kunne hilse på i Aars.

Herning Reptil Park havde steppevaranen "Vagner" med på messen. Den var iskold og døden nær, da den blev fundet på en tennisbane i Midtjylland i efteråret 2018.døden nær.
Herning Reptil Park havde steppevaranen "Vagner" med på messen. Den var iskold og døden nær, da den blev fundet på en tennisbane i Midtjylland i efteråret 2018.døden nær.
Foto: Tor Løkken

Her slog Messecenter Vesthimmerland for anden år i streg dørene op for ’Nordjyllands Største Eksotiske Messe’.

Og det lader til, at nordjyderne er helt vilde efter at se de eksotiske dyr, som kommer fra nogle af verdens mest fjerne og eksotiske egne. Omkring 3.100 betalende gæster bruger nemlig lørdagen i messecenteret.

- Det er meget overvældende, og vi havde slet ikke regnet med den interesse allerede nu, siger direktøren i Messecenter Vesthimmerland, Brian Otte.

I videoen herunder ses en kornsnog, en edderkop, varanen "Vagner", en hvid phytonslange og en vandrende pind. Artiklen fortsætter under videoen.

 

Dobbelt så stort bare et år efter
Messecentret afholdte messen for eksotiske dyr for første gang sidste år. Dengang var der så stor interesse, at de blev rendt over ende af både udstillere og publikum.

- Vi havde 2.500 betalende gæster – børn kommer gratis ind - og det er rigtig mange besøgende, når man afholder en niche-messe for første gang. Normalt tager det 2-3 år at bygge en niche-messe op, men det har det ikke gjort denne gang, siger en glad og tilfreds direktør.

Lørdag er der mere end 60 udstillere fra flere lande i Europa, og udstillingsarealet er øget med mere end 50 procent i forhold til sidste år.

- Det er simpelthen fordi, vi oplever en kæmpe interesse for vores messe, lyder det fra direktøren.

Slange-manden fik ideen

Det er Peter Løve Mark, der står bag ideen om at lave en messe for eksotiske dyr. Han har nemlig en kæmpe passion for den slags dyr og ejer blandt andet 50 slanger.

quote Ved at få mulighed for at komme helt tæt på de eksotiske dyr og få en snak med alle udstillerne, får man nemmere forståelse for, at ikke alle eksotiske dyr er farlige og ulækre

Peter Løve Mark, medarrangør

- Ved at få mulighed for at komme helt tæt på de eksotiske dyr og få en snak med alle udstillerne, får man nemmere forståelse for, at ikke alle eksotiske dyr er farlige og ulækre, siger medarrangøren, Peter Løve Mark.

Han fik sin første slange som 14-årig og på et tidspunkt havde han hele 300 slanger. I dag avler og sælger han slanger, men tager også rundt til arrangementer og fortæller om dem. Lørdag er han at finde på messen, hvor besøgende har mulighed for at få en snak med ham og hilse på slangerne.

I programmet Hobbyjagten møder TV2 Nords journalist, Mette Kristensen, Peter Løve Mark og slangerne. Det kan ses herunder. Artiklen fortsætter under videoen. 

Messen afholdes kun lørdag af hensyn til dyrenes sikkerhed.

- Alle dyrlægekrav og sikkerhedskrav om gældende regler bliver naturligvis overholdt, så der er intet at være bange for, siger direktør Brian Otte.

Messecenter Vesthimmerland er allerede nu ved at forberede messen til næste år, hvor de forventer, at det bliver en endnu større succes.


Seneste nyt

fra Nordjylland