78-årig kvinde på lang køretur med brækket hofte

10 kilometer afgjorde, om 78-årige Inger Christensen kunne få hjemtransport. Det kunne hun ikke, og det medførte en lang og besværlig tur med brækket hofte.

Det burde være en enkel hjemkørsel for sygehuset. Inger Christensen skulle fra Farsø til Egense, hvor hun skal være i aflastning hos datteren. Men turen var ti kilometer for lang i forhold til kørselskontorets regler. Og det medførte en lang og besværlig hjemtransport.

Den nyopererede kvinde blev afleveret foran sin egen bopæl i Aalborg , selvom hun ikke har mulighed for at gå op af trapperne til sin lejlighed på anden sal. Familien troppede derfor op for at køre moderen videre til Egense, hvor hun kan bo hos datteren og svigersønnen.

- Det er forfærdeligt og synd for min mor, at hun skal udsættes for sådan en hjemtur med skift, når hun er så syg og dårlig, siger den 78-åriges datter, Charlotte Halby Pedersen, .

Datteren har lavet badeværelset om og indrettet et særligt værelse til moderen hjemme hos sig selv.

- Vores familie sørger selv for, at min mor bliver passet. Vi har også selv tilbudt at betale for de ekstra ti kilometer, hun skulle køres til Egense, men det blev også afslået. På mig virker det småligt og nærmest uhørt, siger Charlotte Halby Pedersen.

På kørselskontoret kan man godt forstå, at afslaget virker urimeligt for familien.

- Vi har flere henvendelser om det samme, men vi er bare nødt til at sætte en grænse. Vi kan heller ikke lade folk selv betale differencen for en eventuel ekstra kørsel. Det kan ikke lade sig gøre at administrere privat og offentlig kørsel på samme tid - desværre. Vi kan kun gå med til en anden adresse for kørslen, hvis turen bliver kortere end den til patientens egen bopæl, siger Pernille Fendinge, leder af Kørselskontoret i Region Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland