7.a på Klokkerholm skole vandt

 7.a på Klokkerholm skole vandt

7.a på Klokkerholm Skole ved Hjallerup blev den heldige vinder af 1. præmien i den litterære skattejagt "Nilrems rejse", som Horsens Bibliotek siden august har kørt på internettet.

139 tilmeldte klasser
Ud af i alt 139 tilmeldte klasser fra hele landet nåede 56 klasser hele vejen igennem og blandt dem var det altså 7.a. på Klokkerholm Skole med lærer Berit Uldbjerg i spidsen, der løb med den endelige sejr.

Skattejagt
Skattejagten "Nilrems rejse" har kørt som et projekt støttet af midler fra Kulturministeriets, Undervisningsministeriets og Familie- og forbrugerministeriets Læselystspulje med det formål at afprøve en anderledes måde til at stimulere læselysten hos børn og unge ved at bruge de unges eget foretrukne medie, computeren.

Børnebibliotekarer ved Horsens Bibliotek
Skattejagten er udviklet af børnebibliotekarer ved Horsens Bibliotek i et samarbejde med forfatteren Jacob Hedegaard Pedersen. Desuden har Pædagogisk Mediecenter i Horsens været inddraget, bl.a. som aktiv i markedsføringen.

Idé fra billedbog
Selve ideen til skattejagten er inspireret af den engelske maler, guldsmed og forfatter Kit Williams billedbog Masquerade, der i begyndelsen af 1980'erne skabte stor opmærksomhed. Bogen var ikke alene en fortælling illustreret med Williams fantastiske malerier, den var også en vejviser til en skjult skat.

Skjult skat
Ved at finde alle de nøgler, som var skjult i billeder og tekst skulle det være muligt at finde frem til den skat af smykker af guld og sølv og ædle stene, som Williams havde skjult et sted i England.

Nilrems rejse
På samme måde har forfatteren Jacob Hedegaard Pedersen skjult en nøgle i hvert af de syv kapitler, som udgør historien om "Nilrems rejse". Kun ved at finde alle nøgler kunne man nå frem til skatten.

Stor interesse
Vi har været overvældet over den store interesse, der har været for skattejagten, udtaler Projektleder Bodil Beck fra Horsens Bibliotek.

3.000 deltog
Mere end 3000 børn og unge fra hele landet har deltaget og selvom ikke alle er nået helt i mål og kun nogle enkelte har fået del i den fysiske skat, har alle forhåbentlig fået en fornemmelse af den rigdom, man kan finde i litteraturen, når man dykker ned i den.

Skattekiste til 7.a
Skatten, som består af en "ægte" skattekiste fyldt med alskens ting og sager, vil blive overrakt klassen personligt af forfatteren Jacob Hedegaard Pedersen sammen med projektets leder bibliotekar Bodil Beck og ideens ophavsmand bibliotekar Walther Knudsen fra Horsens Bibliotek. Det sker under festlige former onsdag den 31. oktober kl. 12.10 på Klokkerholm Skole.

Læs mere
Der henvises til hjemmesiden www.nilrem.dk , hvor der kan læses mere om projektet.


Seneste nyt

fra Nordjylland