82 meter lang flydedok er tiltet i Hirtshals Havn

Et norsk skib er fanget inde i en 82 meter lang flydedok, der fredag morgen har taget vand ind og er væltet til den ene side.

En 82 meter lang flydedok tilhørende Hirtshals Yard står fredag morgen og formiddag langt fra, som den plejer i havnebassinet i Hirtshals.

Flydedokken begyndte tidligt fredag morgen at hælde faretruende til den ene side, ifølge havnevagten i Hirtshals fordi den havde taget vand ind.

Inde i flydedokken ligger et skib, som virksomheden Hirtshals Yard var ved at arbejde på. Men heldigvis var ingen medarbejdere på arbejde, da flydedokken begyndte at vælte. Det fortæller direktør Rasmus Brohus.

- Vi er ved at skabe os et overblik over situationen, og vi skal selvfølgelig også have skibet reddet ud på en eller anden måde. Men det er også alt, hvad jeg kan fortælle lige nu, lyder den korte melding fra Rasmus Brohus, direktør i Hirtshals Yard.

Han har på nuværende tidspunkt ingen bud på, hvad der har fået flydedokken til at tage vand ind.

Ifølge netmediet Flaskeposten.nu er det ikke første gang, den store flydedæk kaldet Nordsøkatedralen er væltet. Det gjorde den også under stormen Freja i 2015. 

Norsk rederi frygter konsekvenserne

Det norske skib, der i øjeblikket ligger i flydedokken, er fra rederiet Hardhaus, og her er man ifølge det maritime medie Sysla.no bange for konsekvenserne af den væltede flydedok.

- Vi er på vej derned nu. Vi har ikke så mange detaljer endnu, men er klar over, at dokken er væltet. Vi har ingen tilbagemelding på, om tingene er under kontrol, så vi frygter for konsekvensene, siger Inge Møgster fra Hardhaus til Sysla.no.

Skibet har ligget i dokken i halvanden, blandt andet for at blive malet, og arbejdet skulle have været afsluttet næste onsdag.

 
 
Foto: Mogens Jørgensen

 

 
 
Foto: Henning Hansen

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland