88 millioner kroner overskud i Jutlander Bank

Foto: Lone Vad Dam

Med et resultat efter skat på 88 millioner kroner kommer Jutlander Bank flot ud af første halvår 2014 - bankens første. Tilfredsstillende og flot, lyder det fra banken selv.

Jutlander Bank A/S, som er resultatet af fusionen mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro, glæder sig især over, at banken midt i fusionsprocessen har fastholdt sin primære indtjening, og samtidig er omkostningerne holdt nede.

- Vores omkostninger er ganske vist større, end de var for et år siden i de to gamle sparekasser tilsammen, men fratrækker man de bogførte udgifter til fusionen, så har vi faktisk sparet 9 millioner kroner, forklarer Poul Damgaard, der er en af Jutlander Banks to sideordnede direktører.

Udgifterne til personale og administration er steget fra 217 til 223 millioner kroner, men heri indgår planlagte og gennemførte fusionsomkostninger på 15 millioner.

- Kort sagt har vi brugt mange af organisationens ressourcer på at gennemføre fusionen. Set i det lys er det tilfredsstillende, at Jutlander Bank har fastholdt både sit forretningsomfang og sin soliditet. Sideløbende har vi afregnet fusionsomkostninger, men samtidig har vi drevet forretningen så fornuftigt, at den har givet et flot overskud. Det har vi grund til takke vores 400 engagerede medarbejdere for, konkluderer direktionen.

Indtjeningen fra den primære drift ligger på 130 millioner kroner. Dermed fastholdes forventningen til hele 2014 på mellem 230 og 250 millioner kroner.

- Men nok nærmere de 250 end 230 efter vores gode, første halvår, siger Per Sønderup.