880 elever diskuterer: Hvad er meningen?

I løbet af fire dage besøger 880 gymnasielever Folkekirkens Hus i Aalborg, hvor religion og naturvidenskab sammen forsøger at besvare livets store spørgsmål.

Hvad er ondskab? Er det for eksempel ondt, når en gepard dræber en gazelle for selv at få føde og overleve? Eller er der ondskab indblandet, når tsunamier og jordskælv rammer med katastrofale følger og tab af tusindvis af meneskeliv til følge?

Sådan spørger  gymnasielærer i geografi og biologi Thøger Dige de gymnasieelever, der er dukket op til workshoppen om ondskab og lidelse i et naturvidenskabeligt perspektiv i Folkekirkens Hus i Aalborg. Det er en af mage workshops, som i alt 880 gymnasieelever kan besøge i løbet af denne og næste uge. Her er filososfiske, religionsvidenskabelige og naturvidenskabelige oplægsholdere samlet for at give gymnasieleverne flere perspektiver på det store spørgsmål "Hvad er meningen?".

- Vi beskæftiger os meget med de samme ting og er rigtig meget optaget af de samme ting. Men vi behandler det forskelligt og undersøger det forskelligt, og derfor kommer vi også frem til forskellige pointer, fortæller Thøger Dige.

Udover at være gymnasielærer, er han en del af den styregruppe, der har fået forløbet "Hvad er meningen?" op at stå. Det er et samarbejde mellem Aalborg Stift, Aalborg Universitet og fire nordjyske gymnasier, og det skal lære eleverne, at religion og naturvidenskab ikke er modsætninger men forskellige måder at tilgå forskellige emner på for at give et mere helt billede af livet og verden.

Det er langt fra alle ender og kanter af tilværelsen, der bliver vendt og drejet under workshoppen, men ud over ondskab, bliver der for eksempel også talt om skabelse og kærlighed - alt sammen med oplægsholdere fra både den naturvidenskabelige og den filosofiske eller religionsvidenskabelige verden.

Der er plads til 880 elever i løbet af de fire dage, og der er fuldt booket. Der er endda 300 gymnasieelever på venteliste, og den overvældende interesse har fået arrangørerne til at overveje at gentage succesen i efteråret 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland