Højsæson for dumpede killinger: 89 kattekillinger mangler hjem i Nordjylland

Dyrenes beskyttelses otte internater i Danmark er lige nu fyldt op med dumpede killinger. 89 små kattekillinger søger hjem i Nordjylland.

Det er lige nu højsæson for killinger, og det mærker man også på landets internater. Ifølge Dyrenes Beskyttelse, der råder over otte internater i Danmark, er der lige nu 716 killinger på internaterne. 89 af dem befinder sig på Nordjyllands Internat i Hjallerup.

Indslag fra oktober 2018: Kattens Værn i Aalborg har ikke plads til flere katte.

De mange killinger på internaterne skyldes, at folk dumper dem forskellige steder, fordi de ikke selv har tid eller overskud til at tage sig af dem.

- Det er et sørgeligt højt tal, som vi desværre ser hver sommer. Killingerne bliver efterladt både med og uden deres mor, ofte fordi ansvaret for den større mængde katte er blevet for omfattende for ejeren, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse forventer man, at antallet af dumpede killinger på internaterne bare vil stige den kommende tid. Derfor søger man også danske hjem, der vil tage imod killingerne. 

- Takket være de mange danske hjem, der åbner døren for uønskede killinger, er det muligt for os at give dem en ny chance for et værdigt liv, siger Jens Jokumsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland