90-årig reddet ud af snemasser af politiet

Den gamle mand skulle til købmanden, men endte med at ligge i sneen i otte timer.[size=3][/size]

Den 90-årige, der bor på en landejendom på Hjallerup Engvej udenfor Hjallerup, kørte efter mad til køleskabet ved 17-tiden søndag eftermiddag. Tilbage i huset var hans 85-årige demente kone. Datteren forsøgte flere gange uden held at ringe forældrene op i løbet af aftenen og alarmerede politiet ved 22-tiden søndag aften.

-De to politifolk måtte gå to-tre kilometer, før de kunne komme ind i huset. Vejen til ejendommen var sneet til og det var ikke til at se, hvor vejen egentlig gik. GPS'en viste heller ikke noget. I huset kunne den 85-årige kvinde ikke forklare, hvor manden var blevet af, så den ene betjent indledte en eftersøgning med lygte i området, mens den anden blev hos kvinden i huset, siger vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

Politiet fandt ved et-tiden natten til søndag den 90-årige forkommen og forfrossen i en snedynge nogle hundrede meter fra huset. Han havde først taget sin personbil, og da den kørte fast, tog han traktoren. Den kørte også fast, og manden var selv begyndt at gå i sneen, men faldt om og måtte blive liggende, da han ikke kunne rejse sig. Politifolkene fik ham slæbt tilbage til huset, da de fandt flere timer senere. De første redningskøretøjer kunne heller ikke komme frem på grund af sneen. Først da en af forsvarets Duro-vogne, en speciel terrængående ambulance blev rekvireret, kunne den 90-råige komme på hospitalet.

-Aalborg Sygehus melder søndag morgen, at manden har det godt efter omstændighederne. Han bliver behandlet for forfrysninger i hænderne og var søndag morgen varmet langsomt op til 35 grader, siger vagtchefen.

- Hvis politiet ikke havde fundet ham, var han død, sagde sygehuslægen til os. Det var godt politiarbejde af vores kolleger.


Seneste nyt

fra Nordjylland