900 millioner for Aalborgs Elforsyning

Aalborg Kommunes Elforsyning AKE er blevet solgt til Himmerlands Elforsyning for 900 millioner kroner.

Det har Aalborg Byråd i dag vedtaget.

Borgmester, Henning G. Jensen, er glad for at salget endelig er afsluttet og er tilfreds med buddet.

- Der har fra begyndelsen været stor interesse for salget af AKE, både fordi der er tale om en veldreven forretning, et veludbygget elforsyningsanlæg og en flok meget dygtige medarbejdere, og der har igennem hele salgsprocessen være flere meget interesserede købere, siger borgmesteren.

For de over 50 medarbejdere, der skal overgå til HEF, er der også tale om en god aftale. Udover at være sikret en ansættelsesgaranti i de næste to år, bliver medarbejderne også integreret i en velfungerende og moderne virksomhed.

AKE Net leverer el til det meste af Aalborg by, store dele af Nørresundby og til Aalborg Lufthavn, og selskabet har i alt 62.000 målere. Salgsprisen er en økonomisk indsprøjtning til Aalborg.

- Desuden er det en stor fordel for Aalborg Kommune, at regionens absolut største elselskab får hovedsæde i Aalborg, siger borgmesteren.

For forslaget om at sælge Elforsyningen stemte Socialdemokraterne, Venstre og Konservative, mens Radikale, SF og Dansk Folkeparti stemte imod salget. 

Den økonomiske overtagelse sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2011. Selve overdragelsen forventes at ske pr. 1. juni 2011.


Seneste nyt

fra Nordjylland