AaB-anfører hylder musketerånd

Efter en skuffende indsats i weekendens SAS Liga-kamp klagede flere AaB-spillere over mangel på holdånd. Det har ellers længe været en af klubbens styrker.

Efter en lang successerie under svenske Erik Hamrén og senere cheftrænervikar Allan Kuhn er spillerne i SAS Liga-klubben AaB blevet rystet godt og grundigt sammen. Adelsmærket har været løbevillighed, kamp for fællesskabet og individuel fightervilje.

Og det er også kodeordene under svenske Magnus Pehrsson. Men weekendens 1-1-kamp mod FC Nordsjælland blev en blandet fornøjelse for nordjyderne, der ikke kan prale af en særlig vellykket generalprøve inden torsdagens UEFA Cup-kamp mod Manchester City.

Augo: Alle kæmper for hinanden
AaB-anfører Thomas Augustinussen havde mandag fået fri fra træningen og var derfor ikke med til at evaluere kampen med holdkammerater og trænerteam. Den 27-årige nordjyde er dog overbevist om, at nordjyderne vender tilbage til dyderne, inden de kommer til at stå ansigt til ansigt med stjernerne fra Manchester City.

- Kulturen i AaB er virkelig sådan, at alle kæmper for hinanden. Det kommer til os igen på torsdag, det er jeg slet ikke nervøs for. Jeg er sikker på, at når vi står på stadion i Manchester, så er Nordsjælland-kampen glemt, vi skal selvfølgelig lære af vores fejl, men jeg tror, at alle hold har sådan nogle kampe, hvor det bare ikke rigtigt kører, siger Thomas Augustinussen.

Nordjyden har efterhånden spillet et godt stykke over 100 SAS Liga-kampe for AaB og er blevet en af klubbens krumtapper. Han fremhæver den særlige fællesskabsfølelse i spillertruppen som en af de væsentlige grunde til, at klubben de seneste år har leveret flotte sportslige resultater.

- Vi har det rigtig godt sammen, er gode til at stille krav til hinanden, og når vi har det så godt uden for banen, så betyder det, at man lige giver den en tand ekstra for hinanden. Det blev bygget godt op under Hamrén. Jeg synes også, at det var der før ham, men under Hamrén gik det bare opad. Jeg tror, at vi
er en af de klubber, der gør det bedst på det område. Jeg hører i hvert fald fra mange spillere, som har været i andre klubber, at især sammenholdet og harmonien i truppen er noget unikt oppe hos os. Og det betyder rigtig meget, at den kultur bliver båret videre, siger Augustinussen.

Fælles morgenmad er vigtig
Hos AaB-sportsdirektør Lynge Jakobsen bliver der nikket genkendende til, at svenske Erik Hamrén var den, der for alvor satte gang i en proces om at skabe en slagkraftig fællesskabsfølelse og vinderkultur i Aalborg. Lynge Jakobsen kan endda levere et helt konkret eksempel på, hvordan det foregik i praksis.

- Hamrén gik ekstremt meget op i kosten, det var også under ham, at vi begyndte at spise morgenmad sammen. Når vedkommende, der skulle lave morgenmaden for os engang imellem, var syg, så lavede Hamrén selv morgenmaden. Det var der, at han aldrig gik på kompromis. Det betød måske ikke så meget, hvis spillerne var gået glip af en gang morgenmad, men han sendte et signal om, at når der var noget, der var vigtigt, så skulle det gennemføres 100 procent, siger Lynge Jakobsen.

Han er meget påpasselig med ikke at komme til at fremstå som en alt for gloriepudsende sportsdirektør, men er samtidig overbevist om, at den filosofi, der arbejdes efter i den aalborgensiske mesterklub, er den rigtige.

- Jeg synes grundlæggende, at vi arbejder ud fra en virksomhedsstrategi, der hedder, at hvis du behandler dine ansatte ordentligt, så får du også noget tilbage. Det er meget sjældent, du hører en spiller sige: Hold kæft, det var godt, at jeg kom væk fra den åndssvage klub, for der var ikke styr på en skid. Jeg mindes ikke, at det er sket. Det er meget betydningsfuldt for os. Og jeg glæder mig hver gang, at en spiller, der har forladt os, lige kommer med et positivt bjæf om os, for det er faktisk det, der skal lokke nye spillere til, forklarer Lynge Jakobsen.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland