AaB besejret i sæsonpremiere: Oprykkere vandt i overlegen stil

Med to scoringer fra Frederik Gytkjær vandt Lyngby søndag eftermiddag over AaB, der ikke viste meget frem på banen i Lyngby.

Høsten på de nordjyske marker er så småt begyndt, men pointhøsten i Superligaen må for AaB's vedkommende vente lidt endnu. Det står fast efter at nordjyderne søndag eftermiddag tabte 2-0 til oprykkerne fra Lyngby.

Lyngby fik sejren i hus uden at AaB på noget tidspunkt viste sig rigtig farlige. Holdet virkede passive, ufarlige og gav Lyngby mulighed for både at spille sig igennem AaB's forsvar og for at forudse nordjydernes opspil og holde dem fra chancer.

Scoring vækkede AaB

Lyngbys første scoring faldt efter 35 minutters spil, da bolden via AaB endte hos Lasse Fosgaard, der sendte et indlæg direkte i panden på Frederik Gytkjær, der snittede bolden i mål til 1-0.

Bagud 1-0 vågnede AaB og de offensive kræfter Lucas Andersen og Kasper Kusk bød sig i flere omgange til op til pausen uden at det gav pote for nordjyderne.

Hurtig scoring efter pausen

Efter pausen gentog Lyngby bedriften fra første halvleg og overtog spillet og kun tre minutter inde i halvlegen slog Gytkjær til igen. En clearing fra Lyngby-forsvaret endte hos Gytkjær der spillede sig igennem AaB-defensiven og køligt passerede Jacob Rinne i AaB-målet.

Resten af halvlegen forløb uden yderligere scoringer, selvom Lyngby havde flere muligheder for at lukke kampen definitivt. Mod slutningen af kampen var det dog AaB, der viste sig farligst - desværre uden at få noget ud af det.

I næste runde møder AaB SønderjyskE på hjemmebane. Det er næste søndag klokken 14.