AaB buldrer videre: Smæk til SønderjyskE

Salget af Lucas Andersen rystede ikke AaB, som topper Superligaen efter 4-0-udesejren over SønderjyskE.

Den nordjyske målmaskine fra AaB er ikke til at stoppe for tiden.

Fredag aften vandt AaB 4-0 ude over SønderjyskE, og dermed har Kent Nielsens mandskab scoret 15 mål i de seneste fire superligakampe, hvor det også er blevet til lutter sejre.

Med sejren over SønderjyskE topper AaB faktisk Superligaen - på en bedre målscore end FC København - inden de øvrige kampe i 8. spillerunde.

AaB mødte ellers op i en svækket udgave i Haderslev, da nordjyderne kort inden opgøret kunne meddele, at klubbens 17-årige stjernefrø Lucas Andersen var solgt til Ajax Amsterdam.

Det rystede dog ikke AaB, som fortjent gik til pause foran 1-0, efter at forsvarsspilleren Lasse Nielsen headede et hjørnespark i mål i slutfasen af første halvleg.

Efter pausen sejlede hjemmeholdets forsvar en del rundt, og AaB-angriberen Jeppe Curth scorede to gange til 2-0 og 3-0, inden Kasper Kusk sluttede af med 4-0-målet.

Der var ingen antydning af, SønderjyskE efter at være kommet bagud 0-1 kunne komme tilbage i kampen.

Kantspilleren Johan Absalonsen - Sønderjyskes nyerhvervelse fra FC København - satte ikke sit præg på kampen.

Det bliver dog spændende at følge Absalonsen i Haderslev-klubben, hvor han danner front-trio med Quincy Antipas og Lasse Vibe.

Mod AaB gjorde trioen ikke meget væsen af sig, men der er så meget kvalitet - rent teknisk og hurtighedsmæssigt - i de tre spillere, så det bør give SønderjyskE en pæn sjat point i løbet af sæsonen.

I øjeblikket er der dog blot at konstatere, at Sønderjyske ikke er i nærheden af det, holdet viste i sæsonens første runder, hvor det blandt andet blev til en imponerende flot 6-1-sejr over Randers FC. Det er nu blevet til tre nederlag i træk.

AaB kan med holdets øjeblikkelige form næsten kun savle om klubbens næste mange håndfuld opgaver.

Der venter nu to hjemmekampe i træk mod oprykkerne fra Randers FC og Esbjerg, derefter gælder det ture til kriseramte Silkeborg og Brøndby, inden det igen gælder SønderjyskE i Aalborg.

Det er fem kampe, som kan give AaB en del point.