AaB-direktør om Bassogogs udvikling: En fantastisk historie

AaB's sportsdirektør Allan Gaarde ser den internationale interesse for Christian Bassogog som et symptom på klubbens evner indenfor uddannelse af talenter.

AaB's - måske snart forhenværende - angriber Christian Bassogog satte sit navn på verdenskortet, da han med det camerounske landshold vandt årets udgave af Africa Cup of Nations. Bassogog imponerede stort og blev kåret som turneringens spiller. Siden har han været en ombejlet herre, og onsdag kom det frem, at AaB er i forhandlinger med en udenslandsk klub om et salg.

Ifølge flere mediers oplysninger er der tale om en kinesisk klub i den bedste række, og hvis rygterne taler sandt kan AaB se frem til en rekordhandel på hele 45 millioner kroner.

Hvis - men nok nærmere når - det sker, bliver det den hidtidige kulmination på historien om en ung camerounsk fodboldspiller, der kom til AaB fra USA's tredjebedste række, hvor han spillede for det semiprofessionelle hold Wilmington Hammerheads uden at gøre det store væsen af sig.

- Det ville være i kategorien "en fantastisk historie". Det er det uanset. Han kom til AaB for halvandet år siden som en ukendt fodboldspiller, og ung knægt næsten direkte fra Camerouns gader. Udover at have været tre måneder i tredjebedste række i USA, var der ingen, der kendte til ham. Nu tror jeg, de fleste i verden kender hans navn, siger Allan Gaarde der er sportsdirektør i AaB.

AaB har i en fondsbørsmeddelelse onsdag eftermiddag bekræftet at man forhandler med en udenlandsk klub om et salg, men at det er en kinesisk klub, der står klar med 45 millioner kroner, vil klubben og sportsdirektøren ikke kommentere. Han vil dog sige, at et salg af Christian Bassogog er et symptom på AaB's evne til at finde og udvikle talenter.

- Det er jo helt vildt, og det er jo egentlig fantastisk. Der er jo rigtig mange mennesker, der har arbejdet hårdt for det her, så det er bare fedt at se, at han har udviklet sig. Uanset om vi ender med at sælge ham eller ej, så er det også et bevis på, at hvis vi finder de rigtige drenge så kan vi også uddanne andre spillere end nordjyske spillere, siger sportsdirektøren.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland