AaB dukket af SønderjyskE i pinlig målfest

Et tyndt AaB-forsvar måtte erklære fallit over for den SønderjyskE målmaskine.

Det startede skidt for AaB. Og det blev kun værre, som søndagens kamp mod SønderjyskE skred frem i silende regnvejr på Aalborg Portland Park foran 6000 våde tilskuere.

En regulær afklapsning blev det til for et AaB-mandskab, der igen - desværre - ikke viste hverken vilje eller fandenivoldskhed nok til at vende udviklingen og pynte lidt på resultatet. 1-4 til SønderjyskE.

Målfesten begyndte for SønderjyskEs vedkommende 15 minutter inde i kampen, da en af AaB's nyeste erhvervelser i forsvaret, Jores Okore, først tabte bolden og siden kom for sent ind i tacklingen til at redde den igen. Det betød straffespark til sønderjyderne, som Philip Zinckernagel fik sendt forbi Nicolai Larsens udstrakte hænder.

AaB skulle dog kun vente et minut på udligningsmuligheden: Jannik Pohl inkasserede et bokseslag i ansigtet af SønderjyskEs målmand Lukas Fernandes i kanten af feltet. Det betød et nyt straffespark, og Pohl satte sikkert bolden i nettet til 1-1.

Havde Pohl bare to minutter senere haft held til at udnytte sin næste chance lige så godt, kunne kampen meget vel have set helt anderledes ud. Fri foran mål sendte han desværre bolden forbi målrammen, og mens AaB-forsvaret faldt mere og mere i søvn, lugtede SønderjyskE blod.

Og blod fik de - først i 30. minut ved Troels Kløve og igen i 42. minut ved Marcel Rømer. I begge tilfælde blev AaB-forsvaret uhyggeligt hurtigt spillet tynde og havde svært ved at håndtere SønderjyskEs vel nok vigtigste mand i angrebet, Christian Jakobsen, som serverede oplæggene til de to scoringer.

Tilbage fra pausen lod det til, at AaB havde besluttet sig for at vise lidt tænder. I hvert fald lagde nordjyderne ud med mere pres på SønderjyskEs forsvarskæde, og hjemmeholdet fik sig da også spillet frem til flere hele og halve chancer. Men hver gang manglede AaB mænd og præcision i det lille felt og i det hele taget opfindsomhed over for et sønderjysk forsvar, der viste væsentligt mere talent for at lukke af end i den modsatte ende af banen.

Her kæmpede bagkæden gevaldigt med at håndtere gæsternes kontraangreb, så i 64. minut gik det galt igen: Endnu et oplæg fra SønderjyskEs Christian Jakobsen nåede igennem, og Mikael Uhre sneg for fjerde og sidste gang bolden forbi Nicolai Larsen.