AaB forfremmer 19-årige talenter

Marco Ramkilde, her i duel med Randers F.C's Joel Allanson, får fast plads på AaB's Superligahold. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Igen i år forfremmer AaB flere af deres egne talenter til førsteholdet.

Når AaB-spillerne igen mødes på Hornevej den kommende mandag, bliver det med to (næsten) nye ansigter i truppen.

Fra egne rækker har klubben nemlig besluttet at hente Marco Ramkilde og Nikolaj Lyngø ind Superligaholdet på fuldtidskontrakter.

Læs også AaB udlejer forsvarstalent til Thisted FC

Det var længe været kendt at Ramkilde, der allerede har optrådt for førsteholdet i fem kampe, skulle tage skridtet ind på førsteholdet på fast basis, men at han skulle have følgeskab af Nikolaj Lyngø vidste kun den øverste top i AaB før i dag.

- Vi er meget bevidste om, at vores trup i indeværende transfervindue skal tilføres nogle bærende spillere, men vi må aldrig glemme vores fødekæde, og vi så jo i sidste sæson, at både Joakim Mæhle, Magnus Christensen og Rasmus Thellufsen formåede at slå igennem på vores førstehold, selvom vi resultatmæssigt havde det svært, udtaler sportsdirektør Allan Gaarde i en pressemeddelelse.

Rasmus Thellufsen, der blev rykket op på Superligaholdet op til seneste sæson slog sit navn fast i AaB-fans' bevidsthed, da han i AaB's 5-0 sejr over Silkeborg score ikke bare sit første mål som AaB-spiller, men også det andet og tredje.

Joakim Mæhle blev modsat ikke kendt som nogen stor målskytte, men som et enormt talent, der allerede er fortid i AaB, fordi udlandet bankede på Han blev således solgt til KRC Genk i starten af maj.

Læs også AaB kommer på svær opgave i første runde af Superligaen

Både hans og Thellufsens historier er, sammen med historierne om spillere som Lucas Andersen, Nicklas Helenius, Kasper Kusk og Nicolaj Thomsen, vidne om den styrke AaB's talentprogram har, og at klubben igen i år henter to spillere op på øverste hylde, er endnu et bevis:

- Vores talentarbejde vil altid være af høj prioritet, og derfor er det glædeligt, at vi igen kan profitere af dygtigt talentarbejde i både AaB og i vores 111 samarbejdsklubber, så unge spillere fortsat kan få chancen i vores Superligatrup, siger Allan Gaarde.

Sammen med Marco Ramkilde og Nikolaj Lyngø bliver Mathias Andersen løst tilknyttet Superligatruppen.

FAKTA: Tre nye talenter til AaB

#19 Marco Ramkilde
- 19 år
- 29 U-landskampe og syv mål
- Fem officielle kampe for AaB
- Kontrakt til 30. juni 2019
- Oprindeligt fra Aalborg KFUM
- Fysisk stærk og hurtig angriber med en veludviklet målnæse. En pågående spiller som altid er en trussel for modstanderens bagkæde.

#24 Nikolaj Lyngø
- 19 år
- Kontrakt indtil 30. juni 2019
- Oprindeligt fra Jetsmark I.F. og Aalborg KFUM
- Fysisk stærk midterforsvarer med gode lederegenskaber. Har stor force i det offensive spil, hvor han er god til at finde løsninger med sin fornemme pasningsteknik og sit fine blik for spillet.

#31 Mathias Andersen
- 19 år
- Kontrakt indtil 30. juni 2018
- Oprindeligt fra Kongerslev I.F.
- Hurtig spiller som indeholder en kæmpe motor og har en fin teknik. Bedst som venstreforsvarer, men kan også spille i det centrale forsvar eller på midtbanens kant.

Kilde: AaB's talentchef Anders Dangaard

 

Flere nyheder fra TV2 Nord