AaB går ind i cykelsporten

 AaB går ind i cykelsporten

Samarbejde mellem Cycling Nord og AaB Sportscollege

Den nordjyske cykelhold Cycling Nord har fået en god start på tilværelsen som cykelhold. Flere af holdets U23-ryttere har klaret det godt. Cycling Nord startede op 1. januar i år og har siden oplevet meget succes, men udviklingen skal fortsætte, og det kommer til at ske i samarbejde med AaB og den nuværende sportsdirektør Bo Hamburger.

Cycling Nord og AaB Sportscollege har nemlig indledt et spændende samarbejde, hvor de unge talenter tilbydes en plads på sportscollege samtidig med, at de dyrker den sport, som de allerbedst kan lide og satser på.

- Samarbejdet betyder, at der fremover vil være mulighed for at integrere cykelryttere sammen med de øvrige sportsfolk på skolen, som bl.a. kommer fra Aalborg DH samt AaB Fodbold, Ishockey og Håndbold, forklarer holdets manager Jonas Mikkelsen.

Dermed håber Cycling Nord også på, at holdet kan lokke unge cykelryttere fra hele landet til Nordjylland, hvor de får mulighed for at leve af deres sport og bo sammen med andre seriøse idrætsudøver, og samtidig har rytterne mulighed for at træne med resten af Cycling Nord truppen.

Sigter imod to hold næste år

Cycling Nord satser på at blive et Continental hold allerede næste år, men talentarbejdet skal fortsættes, og derfor fortsætter U23-projektet også, men Cycling Nord vil også have et Continental hold. I øjeblikket kæmper ledelsen på holdet for at få økonomien på plads.

-Vi kan allerede nu konstatere, at det økonomiske grundlag er tæt på at være på plads for kontinentalt holdet. Men vi jagter stadig sponsorer, for jo større vi er, jo bedre resultater kan vi lave, og jo bedre eksponering kan vi give vores sponsorer, siger sponsoransvarlige Dan Hyllested.

Ifølge manager Jonas Mikkelsen forsøger holdet også at lokke et par udenlandske ryttere til det nordjyske mandskab.


Seneste nyt

fra Nordjylland