AaB gør klar til sæsonens første hjemmebanekamp

AaB tager søndag imod SønderjyskE på Aalborg Portland Park i efterårssæsonens første hjemmekamp.

Efter en helt godkendt AaB-premiere og uafgjort mod FCK i Parken i første spillerunde skal nordjyderne søndag forsøge at hente tre point mod SønderjyskE på hjemmebane.

- I sidste uge præsterede vi godt på de fire parametre, vi kan tale om. Fysisk blev vi stærkere og stærkere, som kampen skred frem. Taktisk var vi godt indstillet, og teknisk spillede vi især godt i anden halvleg, når vi selv havde bolden. Endelig var det mentalt flot, at vi kom tilbage efter at være bagud. Den sene udligning har uden tvivl gjort en masse godt for truppen, og det er vigtigt, at vi nu forstår at bygge ovenpå, og at vi er afklaret med, at det bliver en anden kamp mod SønderjyskE, siger cheftræner Morten Wieghorst.

AaB og SønderjyskE ligger lige nu à point i tabellen, da sønderjyderne i sidste weekend spillede 0-0 mod Randers FC, og Morten Wieghorst forventer en svær kamp.

- De seneste tre sæsoner er SønderjyskE endt i top-fire på udebanestatistikkerne. De er svære at slå og taber generelt ikke mange kampe på udebane. Nu har de også fået tilført noget rutine i form af blandt andre Niki Zimling og den tyske målmand Sebastian Mielitz. Så vi ved, det bliver en svær kamp, siger han.

Derfor er det nødvendigt, at AaB-spillerne leverer det bedste spil, de har.

- Vi skal være dygtige til at flytte bolden og spille hurtigt. Det vil vi også gerne. Især når vi spiller på hjemmebane. Samtidig skal vi også undgå at blotte os, for de kan gøre ondt i omstillinger, ligesom at vi også skal kunne afværge deres standardsituationer, siger cheftræneren, der glæder sig til for første gang i sæsonen at spille på Aalborg Portland Park.

- Første hjemmekamp er altid speciel. Vi håber, der er en god opbakning, og der er ingen tvivl om, at vi glæder os til at komme tilbage på egen bane og spille foran egne fans. Vi vil gøre alt for at præstere så godt, som vi overhovedet kan, så vi kan få et godt resultat, siger cheftræner Morten Wieghorst.

Patrick Kristensen, Oliver Abildgaard, Marco Ramkilde og Robert Kakeeto er ude med skader. Følgende 19 spillere er udtaget til kampen:

Nicolai Larsen, Jakob Ahlmann, Jakob Blåbjerg, Jores Okore, Kristoffer Pallesen, Rasmus Würtz, Jannik Pohl, Edison Flores, Jakub Sylvestr, Magnus Christensen, Rasmus Thellufsen, Marco Meilinger, Kasper Risgård, Michael Lansing, Filip Lesniak, Nikolaj Lyngø, Frederik Børsting, Kasper Pedersen, Bardhec Bytyqi.  


Seneste nyt

fra Nordjylland