AaB leverer stort overskud i halvårsregnskab

To store spillersalg er stærkt medvirkende til at AaB har et stort overskud på bundlinjen af halvårsregnskabet.

AaB A/S, selskabet bag Superligaklubben AaB, har i første halvår af 2016 præsteret at skabe et overskud på hele 10,9 millioner kroner. En markant forbedring af resultatet for samme periode sidste år, der endte på et underskud på 0,4 millioner kroner.

Overskuddet er i høj grad et resultat af salget af Nicolai Thomsen til FC Nantes og Lukas Spalvis til Sporting Lissabon, og samlet udgør transferaktiviteterne i første halvår et overskud 12,5 millioner kroner. I samme periode har AaB hentet flere nye spillere til klubben.

- Resultatet for første halvår er meget tilfredsstillende, og det er vigtigt for os og en del af vores strategi, at pengene også kommer ud at arbejde, hvilket i øvrigt allerede afspejler sig med moderne og tidssvarende faciliteter samt med vores ageren på transfermarkedet, siger AaB's administrerende direktør Stephan Schors og fortsætter.

- Ligeledes er blandt andet fortsat øget digitalisering et fokuspunkt, mens talentudvikling jo fremdeles er en hjørnesten for AaB i tæt samarbejde med vores moderklub og vores cirka 120 samarbejdsklubber i Region Nordjylland.

 

quote Resultatet for første halvår er meget tilfredsstillende, og det er vigtigt for os og en del af vores strategi, at pengene også kommer ud at arbejde

Stephan Schors, adm. direktør, AaB A/S

- Der er fremdeles styr på den primære drift, og vores beredskab må betegnes som særdeles solidt, hvilket i sagens natur giver råderum for yderligere tiltag de kommende år, slutter Stephan Schors.

Klubbens forventninger til det samlede 2016 fastholdes i niveauet 5-10 millioner kroner i overskud idet, der er gjort plads til investeringer i strategiske tiltag, kommerciel udvikling, nye faciliteter samt nye spillere. Klubben forventer ikke at sælge flere spillere i indeværende regnskabsår.

Nøgletal i AaB A/S pr. 30. juni 2016

  • Egenkapital: 104,1 millioner kroner
  • Likvid beholdning: 29,1 millioner kroner
  • Obligationsbeholdning: 44,2 millioner kroner
  • Likvidt beredskab: 83,3 millioner kroner

 


Seneste nyt

fra Nordjylland