AaB mister næsten 40 millioner kroner

Blodrødt regnskab i AaB, egenkapitalen er nu under 20 millioner kroner. Lynge Jakobsen ny mand i direktionen.

AaB taber fortsat millioner og atter millioner. Det viser regnskabet for 2011, der viser et millionunderskud på 39,8 millioner kroner og en egenkapital, der er barberet ned til 19 millioner kroner.

Selskabets omstruktureringsplan fra 2009 får skylden for en væsentlig negativ påvirkning på regnskabsresultaterne i perioden 2009-2011, og AaB glæder sig over, at fodboldforretningen nu slipper for en lang række forpligtelser.

- I 2009-regnskabet var der primært tale om regnskabsmæssige af- og nedskrivninger, mens regnskaberne i 2010 og 2011 er påvirket af en række konkrete handlinger blandt andet frasalg og afvikling af ejendomme, college samt håndbold- og ishockeyaktiviteter.

- Det fremadrettede perspektiv for AaB tegner en ny, slankere og fokuseret fodboldvirksomhed inkluderende et optimeret talentudviklingsprogram og en tilpasset administrativ organisation, hedder det i en pressemeddelelse fra AaB.

Egenkapitalen i AaB var ved udgangen af 2008 på 163,2 millioner kroner. Nu er der kun 19 millioner kroner tilbage i kassen.

Administrerende direktør Poul Sørensen ser fremad.

- Det er tilfredsstillende, at vi nu er kommet ud af en lang række forpligtelser, og man kan vel sige, at dette i mere end en forstand er det bedste af de dårlige regnskaber, som vi er kommet med i de seneste tre år - ikke mindst fordi det rækker frem i tiden.

- Selvfølgelig er vi ikke glade for det økonomiske resultat, men omlægningen fra at være en bred sportskoncern til at være en fokuseret fodboldklub i Superligaen er nu afsluttet, siger Poul Sørensen.

Poul Sørensen opsagde i januar sin stilling og fortsætter som direktør frem til og med selskabets generalforsamling 19. april 2012.

AaB udvider øjeblikkeligt direktionen med sportsdirektør Lynge Jakobsen og kommerciel direktør Claus Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland