AaB-nederlag i sidste teskamp: Nordjyderne faldt i straffesparkskonkurrence

En chancefattig testkamp i Portugal måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.

Det var ingen overraskelse at AaB's sidste træningskamp i Portugal skulle afgøres i straffesparkskonkurrence, for hverken nordjyderne eller modstanderne fra svenske Djurgårdens IF kom i kampens 90 minutter frem til de helt store chancer.

Stort set alle bolde tæt på mål endte der efter dødbolde, og mens hjørnespark efter hjørnespark blev afvist i begge holds målfelter endte frisparkene i muren.

Den første reelle chance tilfaldt Djurgårdens IF, der efter 56 minutters spil fik sat Othman El Kabir op til en god skudmulighed. AaB-keeper Nicolai Larsen var dog - trods kampens forløb - vågen og klar til at gå ned og redde bolden.

Ti minutter senere var det AaB's Marco Meilinger, der sendte bolden mod målet, men den blev blokeret på vejen. Akkurat som man kunne forvente det i den halvsløje affære.

Efter en tæt og lige første halvleg helt uden chancer kom AaB i anden halvleg mere i kontrol, og trods den store chance til svenskerne efter 56 minutter var det nordjyderne, der i de efterfølgende 10 minutter kontrollerede kampen. Det førte dog ikke til nogle mål, og efter 80 minutters spil, var det svenskerne, der kunne indkassere kampens største chance, da en overraskende afslutning fra Joseph Ceesay ramte overliggeren i AaB-målet.

Et par rimelige chancer til AaB i kampens døende minutter gav heller ingen mål, og så sluttede kampen 0-0 og måtte afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her viste Djurgårdens IF overskud. De misbrugte ikke en eneste af deres straffespark, og når AaB'erne i to omgange blev afvist af svenskernes keeper og missede en enkelt mere, kan man altså ikke vinde. 4-1 sluttede kampen. AaB's enlige mål blev scorede af Sebastian Grønning.