AaB ofrer en angriber

AaB vælger den europæiske model med kun én angriber mod Getafe. Sportsdirektør Lynge Jakobsen hylder evnen til at kunne skifte system.

Selv om AaB skal have point - og helst tre - når holdet torsdag aften møder Michael Laudrups Getafe-mandskab i Uefa Cuppen, så går holdet efter alt at dømme ind til kampen med en noget forsigtigere attitude, end man gør i de fleste kampe i SAS Ligaen.

Alt under onsdagens afsluttende træning pegede således i retning af, at træner Erik Hamrén igen vælger den europæiske model med kun en angriber - noget som også FC København ofte har haft stor succes med i holdets europæiske kampe.

Da AaB for en uge siden spillede på udebane mod Tottenham betød den forsigtige europæiske attitude, at holdets topscorer Jeppe Curth måtte sidde på bænken. Mod Getafe får han sandsynligvis en startplads, men det bliver på midtbanen, hvor Hamrén til gengæld ser ud til at bænke Siyabonga Nomvethe.

- Når man møder et hold, der på papiret har bedre spillere, må man selv gribe det lidt anderledes an. Vi er afhængige af, at 11 spillere på samme tid spiller en god kamp for at lave et resultat mod et hold som Getafe. I europæisk sammenhæng er det nødvendigt, at vi styrker den centrale midtbane for at spille godt, siger Hamrén og understreger, at det slet ikke behøver at være defensivt, ligesom han minder om, at han også nogle gange gør det i SAS Ligaen.

- Mod Tottenham fungerede det fantastisk for os rent offensivt, mod Anderlecht så det mindre godt ud. Udgangspunktet er, at vi er tvunget til at være lidt klogere for at have en mulighed i en kamp som denne, vurderer han.

Heller ikke på sportsdirektør Lynge Jakobsens kontor fylder bekymringerne om en eller to angribere noget. Han forklarer, at truppen er så harmonisk, at det ikke betyder noget for en spiller som Jeppe Curth at blive bænket, for alle i AaB forstår, at det kan være nødvendigt, når holdet har valgt at spille, som det gør i Europa. Og i øvrigt er han blevet noget træt af det, han kalder en tendens til, at alle de kloge og rigtige meninger om fodbold og systemer er de samme som landstrænerens.

- Jeg har ikke brug for en træner, der tænker som Morten Olsen. Der er ikke noget mere dødssygt end at kigge på et hold, der har bolden, men som ikke kommer til chancer. Jeg vil til hver en tid gå efter en trup og en træner, der gør, at vi kan spille forskellige systemer. Vi skal vinde, og det gør man nogle gange ved at hugge bolde op i de andres felt, og jeg synes helt ærligt, at det ville være naivt, hvis vi spillede ens mod Tottenham på udebane og Lyngby hjemme, lyder det fra Lynge Jakobsen.

I spillertruppen bliver det synspunkt bakket op af en af holdets mest rutinerede, forsvarsspilleren Allan Olesen.

- Jeg mener faktisk, at vi er stand til at skifte mellem de forskellige systemer så let som et knips med fingrene. Og det er en klar styrke. Nogle bliver skuffede over at ryge på bænken, men jeg har også oplevet, at når folk er blevet skiftet ind på det seneste, så har de vist, at moralen er høj, og at de kan gå ind og løfte tingene, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland