AaB-profil før Viborg-opgør: Den er ekstrem vigtig

Det startede så godt med tre sejre ud af tre mulige efter vinterpausen, men siden da er AaB's pointhøst gået i stå.

Superliga-holdet AaB sukker lige nu efter sejrene. Den nordjyske klub har ikke fået en sejr i de seneste fem kampe. Onsdag blev man slået ud af pokalturneringen, så nu har nordjyderne fuld fokus på at vende den negative pointstime i nedrykningsspillet i ligaen.

- Vi har stadig en del at lære. Dem, der står og skriger, når vi vinder, er typisk dem, der skriger, når vi taber. Vi må ikke lade os påvirke af udenomstingene, siger cheftræner Morten Wieghorst.

AaB har ikke vundet i de seneste fem kampe.

Men faktum er faktum. Målsætningen om top-seks blev ikke opfyldt, og nu kæmper AaB for ikke at ende som et af de to nederste hold i deres nedrykningspulje.

- Selvfølgelig er vi meget opmærksomme på det. Vi skal have respekt for den situation, vi er i. Vi var mange point foran, men nu begynder AGF også at røre på sig, siger Kasper Risgård.

quote Selvfølgelig er vi meget opmærksomme på det. Vi skal have respekt for den situation, vi er i.

Kasper Risgård, AaB-profil, om nedrykningsspøgelset

AaB har med fem runder tilbage af nedrykningsspilet seks point ned til AGF under stregen. Derfor kan nordjyderne med en sejr lørdag hjemme mod Viborg FF sparke nedrykningsspøgelset langt væk.

- Det er jo ekstremt vigtigt. Vi vil absolut ikke ned og spille sådan nogle livsvigtige nedrykningsopgør, siger Kasper Risgård.

-  Det er klart, at når resultaterne ikke er der, bliver med håndbremsen trykket. Der er ingen tvivl om, at vi har noget at revancere i morgen. Det håber jeg meget, vi er klar til, fortsætter Risgård.

Træner Morten Wieghorst forsøger dog at fjerne spillernes fokus fra den famøse nedrykningsstreg.

- Man kan ikke spile fodbold, når man er for nervøs, og derfor skal vi også passe på med at tale om pres og nervøsitet, slutter Morten Wieghorst.

AaB spiller i morgen klokken 16.00 hjemme mod Viborg, og kampen kan ses på TV3 Sport 1.


Seneste nyt

fra Nordjylland