AaB sælger Spalvis

AaB har solgt 21-årige Lukas Spalvis til den portugisiske storklub Sporting Lissabon med virkning fra sommeren 2016.

Lukas Spalvis spiller således indeværende sæson færdig for AaB og tiltræder i Sporting Lissabon 1. juli. Lukas Spalvis havde kontrakt i AaB til 30. juni 2018.

- Vi er stolte af at sælge Lukas til en kæmpe klub som Sporting Lissabon, og æren for Lukas’ salg skal udover at gå til ham selv også dedikeres vores trænerteam omkring Alka Superligaen og vores dygtige talentarbejde, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde og fortsætter: 

- Lukas viste allerede potentiale på vores U/19 Liga-hold, men siden han blev senior, har han udviklet sig med stormskridt. Først og fremmest er Lukas en notorisk målscorer, men han er også en både klog og arbejdsom fodboldspiller.

- Det har ikke mindst været imponerende at følge Lukas’ tilbagevenden efter korsbåndsskaden i august 2014, og i det seneste efterår var han jo nærmest ustoppelig; det er bemærkelsesværdigt, hvor forskellige mål Lukas laver med både venstrebenet, højrebenet og hovedet, konstaterer Allan Gaarde, der ser frem til, at Lukas Spalvis også er en del af holdet i den kommende spændende halvsæson:

- I det forgangne transfervindue var det en åbenlys prioritet for os at beholde Lukas indtil sommer, og vi glæder os over at kunne nyde godt af hans færdigheder i fire måneder endnu.

Alka Superligatopscorer Lukas Spalvis, der kom til AaB fra tyske SC Freiburg, glæder sig over, at spekulationerne om fremtiden er faldet på plads:

- Jeg havde andre muligheder, men Sporting Lissabon er umiddelbart en drømmeklub for mig.

- De fleste ved, at jeg har det godt i AaB, og derfor skulle der også noget særligt til for at lokke mig væk; det er klart, at jeg ser frem til at tørne ud for Sporting Lissabon, og det er dejligt, at tingene nu er afklaret. Mit fokus er nu fuldt ud rettet mod at præstere optimalt for AaB i et meget vigtigt forår, hvor vi med en foreløbig andenplads i ligaen og en kvartfinale i pokalturneringen har mange spændende opgaver foran os, påpeger Lukas Spalvis og tilføjer:

- AaB og klubbens trænere har en meget stor andel i min udvikling, og derfor er det også meget vigtigt for mig at slutte ordentligt af de kommende måneder.

Lukas Spalvis er foreløbig noteret for 50 officielle kampe og 26 mål for AaB, mens det for Litauens A-landshold indtil videre er blevet til to scoringer i ti optrædener.

AaB’s resultatforventninger for regnskabsåret 2016 er et overskud før skat i niveauet 2 - 7 mio. kr. Heri er indeholdt yderligere strategiske investeringer i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere som følge af både dette salg samt tidligere realiseret overskud. Investeringer der vil fortsætte i 2017 og 2018.

Der er i ovenstående ikke indeholdt yderligere transferindtægter, end dem der er realiseret.

Forud for salget af Lukas Spalvis var resultatforventningerne for regnskabsåret 2016 et underskud i niveauet 5 mio. kr.

AaB fastholder forventningerne om et lille positivt resultat for regnskabsåret 2015. Årsrapporten for 2015 offentliggøres 7. marts 2016.


Seneste nyt

fra Nordjylland