AaB samler ind til Røde Kors

Søndag den 5. oktober samler Dansk Røde Kors ind til katastrofearbejde i verdens brændpunkter, men i Aalborg kan alle AaB-fans sparke indsamlingen i gang én dag tidligere - under kampen mod AC Horsens på lørdag kan alle tilskuere nemlig give deres bidrag

-Det er fremragende, at vi som hold og klub kan være med til at bakke op om Røde Kors' arbejde - og på den måde hjælpe andre mennesker, siger anfører i AaB Thomas Augustinussen

Samarbejdet mellem AaB og Røde Kors betyder, at der vil stå indsamlere på Energi Nord Arena ved alle indgange og udskænkningssteder.

- Vi håber, at rigtig mange AaB-fans husker at tage penge med til indsamlerne, siger Nils Christiansen, indsamlingsleder for Røde Kors i Aalborg.

En fuld indsamlingsbøsse giver i gennemsnit 1000 kr. - og for de penge kan man f.eks. beskytte 50 mennesker mod malaria eller give mad til et sultent barn i fem måneder.

I Aalborg mangler Røde Kors stadig 430 indsamlere til landsindsamlingen den 5. oktober, hvis alle husstande skal have besøg af Røde Kors.

- Vi er selvfølgelig rigtigt glade for de bidrag, der kommer på stadion d. 4, men vi har også rigtigt meget brug for personer i Aalborg, der vil bruge 3 timer om søndagen på at samle ind. I gennemsnit samler hver indsamler nemlig ca. 1000 kr. ind til katastrofefonden, og det er virkeligt noget, der batter, siger Nils Christiansen.

Pengene fra sidste års indsamling gjorde det blandt andet muligt for Røde Kors at rykke hurtigt ud og hjælpe i de første dage efter cyklonen ramte i Burma/Myanmar og oven på det voldsomme jordskælv i maj i Kina.

Hermed er bolden givet op til alle interesserede aalborgensere: Man kan stadig nå at melde sig som indsamler den 5. oktober på www.indsamler.dk eller på 70 10 00 00.


Seneste nyt

fra Nordjylland