AaB sejrer og stopper vild Horsens-stime

Efter tre nederlag i træk lykkedes det AaB at vinde 2-0 over AC Horsens, der ikke havde tabt i ni kampe.

Det har været et par kedelige uger for AaB, som havde tabt tre kampe i træk i Superligaen. Søndag kom nordjyderne omsider på vindersporet igen med en 2-0-sejr hjemme over AC Horsens.

Det var Horsens' første nederlag i ligaen siden 1-4-nederlaget hjemme til AGF 27. august. AaB stoppede dermed en Horsens-stime på hele ni kampe uden nederlag.

Forsvarsspilleren Kenneth Emil Petersen headede AaB i spidsen allerede efter otte minutter på et hjørnespark lagt ind af kantspilleren Anders Due.

Det indskiftede AaB-talent Rolf Toft fordoblede føringen med sin scoring til 2-0 fem minutter før slutfløjt.

AaB-sejren var fuldt fortjent, selv om Horsens havde bolden meget, men holdet havde svært ved at komme frem til de helt store chancer. Dertil var AaB's forsvar for stærkt.

Eksempelvis fik Horsens-spilleren André Bjerregaard en stor chance, hvor han var tæt på at komme helt alene igennem. Men AaB's Lasse Nielsen viste stærkt duelspil og pillede nemt bolden fra Bjerregaard.

Den tidligere landsholdsspiller Kasper Bøgelund fik sin anden ligakamp i sæsonen, da Henrik Dalsgaard udgik med en skade efter 21 minutters spil.

Bøgelund var ved at få scoret et sjældent mål for AaB, da højrebacken kom helt fri i feltet, men sparkede bolden langt over mål. Kort efter brændte Bøgelund endnu en skudchance.

Anders Due og Kasper Kusk kunne havde udbygget sejrens størrelse i det sidste kvarter, men begge spillere ramte træværket.

AaB holder med sejren trit i toppen af Superligaen, hvor nordjyderne cementerer sin øjeblikkelige tredjeplads i rækken. AaB har 29 point efter 17 kampe.

Horsens er fortsat plantet i midterfeltet på en syvendeplads med 23 point.