AaB sejrer over skræk-modstander

Nicklas Helenius' sejrsmål kort før tid gav AaB en noget heldig sejr over velspillende sønderjyder.

Sønderjyske var det bedste hold på banen og burde have vundet på Nordjyske Arena i Aalborg, men på et mål af Nicklas Helenius i slutminutterne vandt AaB 2-1 i lørdagens superligakamp.

Dermed fik AaB ikke blot sparket sig op på siden af FC København i tabellen, men fik også gjort en ende på en skrækkelig stime på hjemmebane mod netop sønderjyderne, der havde vundet i sine seneste tre besøg i Aalborg.

Med den viden i ryggen var det da også gæsterne, der tog initiativet fra start. Der var ikke spillet mere end otte minutter, før Sønderjyske havde fået spillets største chance, da venstrebacken Jakob Ahlmann klodset klippede Lasse Vibe i straffesparksfeltet.

Vibe valgte selv at sparke straffesparket, men sendte et svagt forsøg direkte på Nicolai Larsen i AaB-målet, der forhindrede en stærk sønderjysk start.

Det var i det hele taget gæsterne, der sad på kampen, og Tommy Bechmann fik en friløber kort før pausen, som han ikke fik noget fornuftigt ud af.

Sønderjyske, der har haft en skidt periode i Superligaen, spillede med en imponerende selvtillid og trængte rækkens nummer to i defensiven i store dele af opgøret.

Da midterforsvareren Niels Lodberg 18 minutter før tid fandt de gamle takter fra sin tid som angriber frem og elegant drejede bolden op i målhjørnet, lignede det en ny Sønderjyske-sejr i Aalborg.

Men inden gæsterne for alvor fik indstillet sig på at forsvare føringen, fandt AaB pludselig et kæmpehul i den sønderjyske defensiv, hvor Patrick Kristensen smuttede ind og udlignede til 1-1.

Fire minutter før tid afgjorde Nicklas Helenius så kampen med sin syvende sæsontræffer, da han flot fik sendt bolden ind i det lange hjørne bag Håkon Opdal.

Med den vigtige - og noget heldige - sejr er AaB side om side med FC København i toppen af Superligaen. De to hold har endda præcis samme målscore, inden københavnerne i morgen møder Brøndby i Parken.