AaB sender Helsingør ud i mørket med to sene mål

Truende fiasko vendt til brølende succes i Aalborg.

Det lignede alt for længe, at Jores Okores selvmål efter 20 minutters spil skulle blive det eneste mål denne aften på Aalborg Stadion, og at AaB dermed skulle forlade DBU Pokalen allerede efter 1/8-finalerne.

1-0 stod der til gæsterne fra Helsingør, og det gjorde der helt frem til, at dommeren skulle kigge på uret, for at afgøre, hvor mange minutter ud over de 90, der skulle føjes til kampen. I kampens sidste ordinære minut slog AaB's brasilianer Yann Rolim nemlig til. Efter et hjørnespark var den 22-årige indskifter hurtigst fremme ved en nedfaldsbold, og mellem venner og fjender hamrede han den i mål.

Artiklen fortsætter under billedet

Ganske kort tid efter - før stadionuret havde rundet 91 minutter - slog AaB til igen. De ville have sejren, forlænget spilletid var ikke noget for dem. Her var det det nordjydernes peruvianske landsholdsspiller Edison Flores, der efter et forsøg på stolpen fulgte op, og med en følt inderside placerede bolden i krydset.

Og så var en truende fiasko vendt til brølende jubel, og selvom Helsingør havde næsten fire minutter yderligere til at komme tilbage i kampen, var det tættere på at AaB gjorde det til 3-1 end at Helsingør ville udligne.

Kort efter kampen blev der trukket lod til DBU Pokalens kvartfinaler, og her trak AaB det eneste tilbageværende hold fra 1. division FC Fredericia.

Hobro IK, der netop har forlænget med topscorer Pål Alexander Kirkevold, kommer på en anderledes hård opgave mod FC Midtjylland.