AaB skylder millioner

02:25

Formand for Spillerforeningen, Mads Øland, er ikke i tvivl om, at AaB skylder en større sum penge. Foto: Michael Schmidt

1 af 2

Et stort millionkrav er på vej mod fodboldklubben AaB. Ifølge spillerforeningen skylder klubben et større millionbeløb, efter klubben ikke har udbetalt feriepenge til sine spillere i overensstemmelse med overenskomsten.

Mens AaB's spillere kæmper for overlevelse i Superligaen på fodboldbanen, er en helt anden kamp fløjtet i gang udenfor grønsværen.

Fagforeningen for professionelle fodboldspillere i Danmark har netop slået fast, at Brøndby IF skylder godt 23 millioner til spillere efter brud på overenskomsten. Stikprøver har vist at AaB nu står overfor et lignende problem.

- Problemet er, at AaB også mangler at betale feriepenge af sign-on-fees og bonusser, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland til TV2/Nord.

Ifølge spillernes overenskomst har de krav på 12,5 procent i feriepenge af både sign-on fees og bonusser. Ekstra Bladet vurderer, at AaB kan se frem til at modtage et krav i omegnen af 20 millioner kroner.

Spillerforeningen skal nu se nærmere på, hvor mange penge AaB præcist har forsømt at betale siden 2004.

- Der er bestemt ikke tale om et lille beløb i AaB. De underlæggende ting; bonusudbetalinger og sign-on-fees har jo bestemt været tilstede i AaB i perioden.

AaB havde i 2008 stor succes: danske mestre og deltagelse i Champions League kastede flere bonusudbetalinger af sig, og det er blandt andet feriepenge herfra som Spillerforeningen nu gør krav på.
Stikprøver viser, at F.C. København er den eneste professionelle klub, der har udbetalt feriepenge i overensstemmelse med overenskomsten.

- F.C. København har jo valgt at betale feriepenge efter regelsættet, og det vil man jo normalt sige danner præsedens, og det svækker på sin vis også de andre klubber position i forhandlingsspillet, at der altså er en så dominerende klub, der har været ude at betale og lagt retningslinjer for, hvordan det skal køre. Det ser ud som, at fagforeningen har en rimelig god sag her, siger arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen, til TV2/Nord.

Det er ikke kun de AaB spillere der betræder grønsværen i 2011 der har krav på at på de ikke-udbetalte feriepenge. Ved at indhente en såkaldt transporterklæring fra Arbejdsmarkedets Feriefond har spillerforeningen sikret, at alle medlemmer fra 2004 og fremefter er berettiget til feriepengene.

Ledelsen i AaB har ikke ønsket at kommentere sagen i dag.

Flere nyheder fra TV2 Nord