AaB smed sejren på hjemmebane mod Sønderjyske

Det nordjyske superligamandskab havde gode muligheder mod Sønderjyske men måtte nøjes med uafgjort.

Kun fire gange i sidste sæson kunne hjemmepublikummet på Aalborg Portland Park gå hjem fra stadion ovenpå en sejr. Den statistik skulle AaB forsøge at ændre på søndag eftermiddag i denne sæsons første hjemmekamp, hvor Sønderjyske var på besøg.

Men nordjyderne - og de hårdtprøvede tilhængere - måtte nøjes med et enkelt point efter 1-1 mod sønderjyderne.

Jacob Friis' reaktion ovenpå 1-1 mod Sønderjyske.

AaB fik ellers en fin indledning på opgøret, og allerede efter fem minutters spil opstod to fine chancer til AaB-mandskabet. Først var det Kasper Kusk, der med en skærende aflevering var tæt på at finde en fri Lucas Andersen alene med keeperen. Kort tid efter kunne Lucas Andersen så sende angriber Mikkel Kaufmann dybt, men angriberen kunne ikke få ordentligt træf på bolden.

Generelt var første halvleg en åben slagudveksling, hvor begge mandskaber var lige dele gavmilde i forsvaret og målgenerte i angrebet. Flere lige ved og næsten aktioner fra Sønderjyske-mandskabet mod AaB-målet – typisk på kontrastød.

Men tættest på var alligevel hjemmeholdet efter 27-minutters spil, da gæsternes felt blev omdannet til skydetelt. Trods fire store forsøg ville bolden dog ikke ind. Derfor 0-0 ved pausen.

Store chancer til AaB

Gæsterne fra Sønderjyske kom bedst ud til anden halvleg, men alligevel var det hjemmeholdet der skabte føringen. Igen efter et angreb med flere skudforsøg ender bolden hos Lucas Andersen på kanten af feltet. Anføreren tager et træk ind i banen og sparker bolden fladt ind ved nærmest stolpe.

Kun fem minutter senere er Lucas Andersen tæt på at udbygge føringen til 2-0 på et frispark. Men forsøget fra den offensive kreatør går snert forbi stolpen.

I stedet er det sønderjydernes Mads Albæk, der kan gøre det til 1-1. På et tørt hug fra cirka 20 meters afstand sparker han den ind mellem venner og fjender, og bolden ender i netmaskerne bag en prisgivet Jacob Rinne.

AaB havde ellers muligheden i overtiden for at tage alle tre point, men en helt fri Tom Van Weert brænder en meter fra et tomt mål på det skammeligste.

Den ender derfor 1-1, og AaB har fortsat ikke vundet på hjemmebane siden 17. marts.

Lucas Andersen om kampen mod Sønderjyske.