AaB smed sejren væk i overtiden

AaB spillede mandag aften deres sidste hjemmekamp i grundspillet, og det, der længe lugtede af en nordjysk sejr, endte i stedet med en kold dukkert i overtiden.

Det endte med et bittert pointtab i overtiden, da AaB mandag aften tog imod FC Midtjylland på eget græs. Nordjyderne var foran med 1-0 indtil et minut inde i overtiden, hvor de midtjyske gæster fik udlignet og stjal et enkelt point.

Kampen begyndte ganske livligt. Begge hold kom frem til gode muligheder, og særligt AaB's venstreback Jakob Ahlmann og unge Joakim Mæhle, som i dagens anledning var rykket op på højrekanten, kom frem til meget.

Det var de midtjyske gæster, der kom frem til halvlegens største chance. Forsvarsspilleren Kristian Riis havde sneget sig med frem ved et indkast, og efter en misforståelse mellem AaB's målmand Nicolai Larsen og forsvarsspilleren Markus Holgersson kom han først på bolden og var tæt på at heade gæsterne i front.

AaB slap med skrækken, Larsen og Holgersson råbte lidt af hinanden og første halvleg endte trods de mange fine tilbud til begge hold målløst.

- Det er et spørgsmål om himmel eller helvede. Kommer vi i top seks, er vi med i kampen om medaljer, men bliver det helvede, så spiller vi om nedrykning, så det er en meget vigtig kamp, sagde AaB's sportschef Allan Gaarde før mandagens opgør mod midtjyderne.

Ti minutter inde i anden halvleg kom forløsningen for AaB. Joakim Mæhle brød igennem på højrekanten og servede bolden for Frederik Børsting, som sparkede de nordjyske værter i front.

Jakub Sylvestr fik chancen for at lukke kampen med 12 minutter igen, men den slovakiske angribers forsøg blev reddet af gæsternes keeper Mikkel Andersen.

Foran 6641 tilskuere så det unge AaB-hold ud til at holde FC Midtjylland-spillerne fra fadet, men et minut inde i overtiden slog den langlemmede angriber Paul Onuachu til og udlignede til 1-1, som blev kampens resultat.

AaB er med det uafgjorte resultat à point med Randers FC på sjettepladsen i Superligaen før sidste spillerunde i grundspillet. Nordjyderne møder i søndagens sidste spillerunde Viborg FF på udebane, mens Randers skal en tur til Haderslev, hvor SønderjyskE venter. Resultaterne af de to kampe vil afgøre, om AaB kommer i medaljeslutspillet, eller om nordjyderne skal spille for at undgå nedrykning i resten af sæsonen.