AaB smidt ud af Basketligaen

Basketliganævnet meddelte sent i aftes via e-mail, at AaB Basket til den kommende sæson tvangsnedrykkes til 1. division. Chokerende mener man i AaB.

Basketliganævnet henviser til sin forhåndsgodkendelse pr. 20. januar 2006 vedrørende sæsonen 2006/2007, hvor man som afslutning formulerer, "at nævnet gerne ser, at klubben på baggrund af dens store potentiale i meget nær fremtid vil kunne skabe sportslige resultater bedre end de seneste år. I modsat fald kan klubben ikke påregne at fortsætte deltagelsen".

AaB's sportschef Thomas V. Simonsen er rystet over Basketliganævnets dom.

- Vi stiller os fuldstændig uforstående over for Basketliganævnets beslutning, som vi mener er taget på et meget spinkelt grundlag og uden, at vi på noget tidspunkt i sæsonen har modtaget indikationer om, at det pegede i den retning.

- Det er naturligvis rigtigt, at vi nøjagtigt ligesom to andre klubber kun har hentet seks point i denne sæson, men i langt de fleste kampe har vi vist, at vi har gjort enorme fremskridt, pointerer Thomas V. Simonsen.

- Derudover bør de fleste kunne se, at vi hele tiden har arbejdet langsigtet. Igen og igen har vi signaleret, at vi var i gang med at bygge et hold op fra bunden, og at vores ambitioner er store. Eksempelvis er vores spillerbudget i den kommende sæson det dobbelte af, hvad vi har haft i denne sæson, og det sender vel også et eller andet signal om seriøsitet og en langsigtet plan, når vi ansætter den assisterende landstræner Thomas Quaade på en længerevarende kontrakt, konstaterer Thomas V. Simonsen.

- For dansk basket som helhed virker beslutningen ligeledes uforståelig. Vi er den eneste klub i Basketligaen nord for Randers, og vores college har for ikke så længe siden indgået en aftale med Danmarks Basketball-Forbund om at være kraftcenter, hvilket jo virker temmelig modstridende i forhold til dagens udmelding, påpeger Thomas V. Simonsen.

- Det er klart, at ville vi have disponeret meget anderledes, hvis vi havde vidst, at vi havde en "nedrykning" hængende over hovedet. Endvidere står der i Basketligaens regelbog, at klubber i farezonen for at miste sin status i den bedste række skal have besked senest den 20. januar, hvorefter man kan gøre indsigelser indtil den 1. marts. Således modtager vi først i aftes - med næsten to måneders forsinkelse - Liganævnets beslutning, hvilket naturligvis er stærkt utilfredsstillende, fastslår Thomas V. Simonsen, der i samme åndedrag oplyser, at AaB endda har stemt for at automatisk op- og nedrykning vedtages hurtigst muligt.

AaB's administrerende direktør Peter Hinrup er i disse dage bortrejst, men bestyrelsesformand Per Søndergaard har denne kommentar til afgørelsen.

- Jeg må sige, at vi er stærkt forundrede over såvel Basketliganævnets beslutning som selve baggrunden herfor.

- Det virker grotesk og dybt useriøst, at medlemmer fra konkurrende klubber på vores nuværende niveau kan beslutte, at vi skal tvangsnedrykkes, og dette kan få store konsekvenser i forhold til vores samarbejde med Danmarks Basketball-Forbund, understreger Per Søndergaard.

AaB Basket har indtil den 29. marts til at anke afgørelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland