AaB-spiller vinder titel med sit landshold

AaB-spilleren Christian Bassogog sikrede sig søndag titlen som afrikansk mester, da han vandt Africa Cup of Nations med Cameroun.

Christian Bassogog og Cameroun fuldendte søndag aften sensationen, da Egypten blev besejret 2-1 i finalen i Gabon.

Dermed kan AaB-spilleren og Cameroun kalde sig afrikansk mester.

Det var tredje gang, at Cameroun og Egypten stod over for hinanden i Africa Cup of Nations-finalen - med sejre til Egypten i 1986 og 2008.

Og det var da også Egypten, som kom bedst fra start i søndagens opgør. Omkring midtvejs i første halvleg scorede Mohamed Elnenys kampens første mål, og lagde dermed Egypten i spidsen.

I de sidste 45 minutter fik Camerouns Nicolas N'Koulou dog udlignet til 1-1 på et hovedstød.

Cameroun pressede på for en afgørelse, og to minutter før tid sendte Besiktas-spilleren Vincent Aboubakar bolden i mål, og sikrede guldet til Cameroun.

Efter kampen er AaB’s Christian Bassogog blevet kåret til Man of the Competition og følger dermed i sporene på blandt andre Cameroun-legenden Roger Milla.

Cameroun har nu vundet Africa Cup of Nations-titlen fem gange - senest i 2002.