8-0: AaB storsejrede i "Kampen om Limfjorden"

Det blev favoritterne fra AaB, der trak det længste strå og spillede sig videre til tredje runde i pokalturneringen med en sejr på 8-0 over Nørresundby FB.

Håbet om en sensation på Lindholm Høje Stadion i Nørresundby levede kun i 11 minutter, da Danmarksserie-holdet fra Nørresundby FB onsdag tog imod Superliga-mandskabet fra AaB i anden runde af Sydbank Pokalen.

Kampen om en billet til tredje runde i pokalturneringen var samtidig et opgør om håneretten på tværs af Limfjorden. Et opgør og en ret, som gæsterne fra Aalborg vandt. Det blev til en sejr på 8-0 til AaB på et ganske velbesøgt Lindholm Høje Stadion.

AaB bragte sig foran i kampens 11. minut i en situation, som hjemmeholdets målmand Patrick Andersen nok ikke vil være stolt over at have fået tv-dækket. Gæsternes norske midtbanespiller Iver Fossum sendte et hjørnespark ind tæt under mål, og Nørresundby-målmanden fik dirigeret bolden ind over mållinjen.

Favoritterne trak fra

Værterne holdt stand i 25 minutter, før AaB øgede til 2-0 og gjorde en pokalsensation endnu mere usandsynlig. Det var igen i forbindelse med en hjørnesparkssituation, at AaB kom på tavlen. Bolden blev forlænget til bageste stolpe, hvor Rasmus Thelander headede den i nettet.

Få minutter før pausen blev Iver Fossum dobbelt målscorer, da han på straffespark scorede til 3-0. Patrick Andersen i Nørresundby-målet gik til den rigtige side, men nåede ikke langt nok ud mod stolpen til at kunne gøre skaden god igen for sin uheldige rolle ved kampens første mål.

Efter pausen lykkedes det ikke det undertippede hjemmehold at få pyntet på stillingen. Nørresundby-spillerne formåede at holde AaB'erne fra fadet i begyndelsen af anden halvleg, men efter 58 minutters spil kunne Frederik Børsting gøre det til 4-0.

Fem minutter senere viste den tidligere landsholdsspiller Kasper Kusk, at der er niveauforskel på Superligaen og Danmarksserien, da han med en fin afslutning sparkede AaB på 5-0.

Mod slutningen af opgøret slap kræfterne op for hjemmeholdet, som måtte indkassere to scoringer fra Patrick Olsen og yderligere en fra Iver Fossum.

AaB kan trække Vejgaard

Forskellen på holdene fra hver sin side af Limfjorden var for stor til, at der blev spænding om udfaldet af kampen, så AaB spillede sig uden større vanskeligheder videre til pokalturneringens tredje runde. Her kan de løbe ind i Vejgaard Boldspilklub fra 2. division, som i sidste uge formåede at slå Superliga-spillerne fra Hobro IK ud af Sydbank Pokalen.

Der trækkes lod til tredje runde i pokalturneringen torsdag.

AaB vandt komfortabelt lokalopgøret mod Nørresundby FB onsdag aften.