AaB taber 6,5 millioner kroner i første kvartal

Der står røde tal i regnskabet, efter AaB har afleveret kvartalsregnskab.

Det koster mange penge at være med i toppen af Superligaen. Men det er endnu dyrere ikke at kvalificere sig til internationale kampe. 

Selskabet bag fodboldklubben AaB - Aalborg Boldspilklub A/S - har netop aflagt kvartalsregnskab, og det viser et underskud på 6,5 millioner kroner. 

Men det er helt efter planen, lyder det i en pressemeddelelse. 

- AaB har en overordnet økonomisk grundmålsætning om et 0-resultat med en top 6-placering, uden transfer- eller europæiske indtægter. Som følge af  realiserede spillersalg i 2016 og 2017 har AaB indgået yderligere forpligtelser for i alt 10 - 15 mio. kr. i årene 2019 og 2020. Der må således samlet forventes underskud i samme niveau disse år, såfremt der ikke realiseres transferindtægter eller europæisk turneringsdeltagelse, skriver klubben i fondsbørsmeddelelsen og uddyber: 

- Den samlede investerede sum med negativ effekt i de kommende regnskabsår er således baseret på midler, der i 2016 og 2017 har været ekstraindtjening for AaB. Disse investeringer ligger hermed udover det, der er indeholdt i grundmålsætningen om et 0-resultat, lyder det. 

- Isoleret set er et underskud aldrig tilfredsstillende, men på baggrund af vores indtjening i 2016 og 2017 har vi foretaget såvel sportslige som strategiske investeringer, der skal være med til både at løfte og udvikle os som klub, udtaler AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde. 

AaB fastholder forventningerne for 2018 om et underskud i niveauet 18 - 28 mio. kr.

Pr. 31. marts 2018 udgør egenkapitalen 105,9 mio. kr. Finansielle aktiver og likvid beholdning udgør 53 mio. kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland