AaB taber til FCK

FC København vandt knebent over AaB i Parken. Dermed må FC Midtjylland selv sikre DM-guldet torsdag i Slagelse

FC Midtjylland må selv sørge for at sikre sig mesterskabet definitivt torsdag aften. Det vil være en realitet med minimum et point ude mod FC Vestsjælland.

Onsdag var den jyske rival AaB nemlig ikke til nogen hjælp. I Telia Parken vandt FC København mødet med sidste sæsons mester 1-0. Det var ottende gang i denne superligasæson, at FCK vandt med disse cifre.

I en lidt trist forestilling uden de store øjeblikke vandt FCK fortjent og holdt liv i den mikroskopiske chance for at hente FCM. Det sidste tror ingen på.

Derimod bragte sejren FCK meget tæt på sølvmedaljerne, da forspringet til nummer tre, Brøndby, nu er 10 point.

FCK-træner Ståle Solbakken opererer aktuelt med den nok smalleste trup i ligaen. På grund af mange skader blandt stamspillere, havde han syv spillere på bænken, hvoraf ingen af dem har prøvet at indgå i startopstillingen i denne superligasæson.

Men de 11 i onsdagens startopstilling kom godt i gang med kampen, selv om flere af dem har været udsat for et hårdt program på det seneste.

Lige bortset fra at AaB allerede efter et minut var tæt at chokstarte ved en friløber til Anders K. Jacobsen, der skød lige forbi.

Derefter satte hjemmeholdet sig på spillet. Christian Poulsen var tæt på med et hovedstød kort efter, og Christoffer Remmer og Thomas Delaney havde nærgående forsøg med samme legemsdel.

I stedet tegnede Rurik Gislason sig for sit første ligamål i sæsonen. Steve De Ridder modtog bolden lige uden for straffesparksfeltet, og han fandt Gislason på det helt rette tidspunkt, så islændingen kunne overliste Nicolai Larsen med et fladt spark.

De Ridder var med i meget offensivt. Men ud over måloplægget var det som regel lige ved og næsten i hans aktioner. Samme beskrivelse passede fint på AaB.

Udeholdets offensiv var uden snert og fart, og en række hjørnespark førte intet med sig. Nordjyderne var ufarlige.

Efter pausen havde FCK succes med at trække tempoet ud af kampen, og aktiviteten i felterne var mangelfuld.

Først 17 minutter før tid skabte AaB en ny stor chance, da den indskiftede Nicklas Helenius fik frit hovedstød, som han headede tæt forbi mål.

Tættere kom AaB ikke på udligning, og træner Kent Nielsen må nok erkende, at han ikke kommer til at kvalificere den nordjyske klub til europæisk fodbold i sin sidste sæson inden skiftet til OB.

AaB har seks point op til nummer fire, Randers, der endda kan øge afstanden torsdag aften.