AaB tager tredjepladsen fra FCM

FC Midtjylland forpassede chancen for at hale ind på FC København med 1-3-nederlag til AaB, som nu er treer.

FC Midtjylland forpassede søndag aften chancen for at få det
maksimale ud af FC Københavns nederlag til Brøndby tidligere på dagen, da midtjyderne hjemme selv tabte 1-3 til AaB.

På Superligaens tredjeplads hedder holdet nu AaB i stedet for FCM, og begge hold har ni point op til FCK's førerhold.

Derfor havde en FCM-sejr virkelig rykket. Men meget passende forsvandt alle tanker om mesterskabschancer i den kraftige tåge, som svævede over Herning.

FCM var i første halvleg som sådan dominerende, hvad spillet angik, men AaB kom faktisk frem til en del gode chancer alligevel.

En af dem var til Thomas Augustinussen, som efter en halv times tid satte foden på en Anders Due-afslutning, og så var AaB foran med 1-0.

Føringen varede kun ganske få minutter. FCM's Danny Olsen, der normalt huserer på kanten, men som mod AaB spillede angriber, afsluttede sikkert til 1-1 efter et ganske fint midtjysk angrebsspil med gode, hurtige pasninger.

AaB-kantspilleren Anders Due var også manden bag gæsternes 2-1-mål 20 minutter før tid, da han afleverede bolden til Nicklas Helenius, som inde i feltet afsluttede flot uden at tøve.

Måske det var tågen, men generelt var anden halvleg væsentlig dårligere end de første 45 minutter.

Dårligt var det også af FCM-keeper Jonas Lössl, da han rodede sig ud i lidt for mange driblinger i overtiden. Han blev tacklet, bolden røg hen til Jeppe Curth, og AaB'eren kunne sikkert score til 3-1 i et tomt mål.

En ganske flot - og lidt overraskende - sejr til AaB var sikret. Inden kampen havde AaB kun sejret over bundholdet HB Køge på udebane, mens FCM havde vundet seks ud af otte opgør.