AaB-træner afviser gummiben i topstrid

Foto: Christell Maria Iversen

AaB missede førstepladsen med nederlaget søndag hos Sønderjyske, men det skyldtes ikke gummiben.

Lørdag tabte FC Midtjylland mod FC Nordsjælland. Dermed kunne AaB søndag med en sejr i Haderslev overtage førstepladsen i Superligaen.

Sønderjyske vandt dog 3-2, men det var ifølge AaB-træner Kent Nielsen ikke et udtryk for gummiben hos topholdet.

- Hvis man kigger på, hvordan vi spillede mod Sønderjyske, så kan der absolut ikke være tale om gummiben. Vi spillede en rigtig god kamp, men Sønderjyske var bare mere effektive, siger Kent Nielsen.

AaB-lejren har lidt frabedt sig snakken om guld og førsteplads, men da Lukas Spalvis i første halvleg scorede til 1-0 mod Sønderjyske, så lå AaB for en kort stund rent virtuelt på førstepladsen. Den placering smuldrede dog senere i kampen.

- Førstepladsen havde været en fin sidegevinst. Det vigtigste er, at vi præsterer i kampene, og det gjorde vi også mod Sønderjyske. Leverer man varen, så kommer resten af sig selv på sigt, siger Kent Nielsen.

Han slår fast, at resultaterne er det vigtigste fodbold, men at skele for meget til tabellen, kan gøre mere skade end gavn. Og det gælder for både top- og bundholdene.

- Da vi var ved at rykke ud for tre år siden, fokuserede vi på at kigge mindst muligt på tabellen. Det gør vi også nu, og det er en svær kunst. Tabellen giver ikke noget i sig selv. Vi prøver i stedet at være procesorienterede og kigger på indholdet, siger Kent Nielsen.

AaB er to point bagefter FC Midtjylland, som har 42 point efter 23 kampe. Det er et stykke under to point per kamp.

- Det viser, at Superligaen er uhyre tæt. Det er en udvikling, som startede allerede sidste sæson. Det burde også snart være gået op for alle, at der ikke er nogen lette kampe i Superligaen, siger Kent Nielsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord