AaB-træner får fyreseddel i julegave

Efter et dårligt efterår, der sluttede med et syngende nederlag til Horsens, har Allan Gaarde og AaB taget konsekvensen og fyret træner Lars Søndergaard.

Spørger man AaB's fans skulle den her beslutning have været taget for længe siden. Efter et miserabelt fodboldefterår for AaB var tilliden til og tålmodigheden med træner Lars Søndergaard tyndslidt for folkene på lægterne. Og nu er den det  tilsyneladende også for AaB's ledelse.

I hvert fald modtog Lars Søndergaard onsdag meddelelsen om, at han er afskediget som cheftræner. Fyringen kommer bare fem dage efter, sportsdirektør Allan Gaarde over for Ekstra Bladet fredede sin cheftræner.

quote Vi finder det bekymrende, at vi i 36 Superligakampe henover kalenderåret 2016 blot har opnået et pointgennemsnit på 1,17.

Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB

- Vi vil gerne takke Lars for sit meget loyale og dedikerede arbejde som cheftræner for AaB, men vi har vurderet, at vi har brug for nye øjne og nye værktøjer i forhold til truppen, siger Allan Gaarde i en pressemeddelelse.

- Vi er bevidste om, at vi har gennemgået en stor udskiftning i vores trup, men vi finder det bekymrende, at vi i 36 superligakampe henover kalenderåret 2016 blot har opnået et pointgennemsnit på 1,17, ligesom vi også rent spillemæssigt har haft udfordringer og bevæget os i den forkerte retning, fortsætter sportsdirektøren.

- Samlet set har vi evalueret situationen, og konklusionen er, at vi har brug for nye kompetencer, og vi vil fra i dag påbegynde sonderingerne i forhold til at finde en ny cheftræner, der i den ideelle verden står klar, når træningen genoptages 4. januar. Samtidig ønsker vi Lars Søndergaard alt det bedste fremover i sin videre trænerkarriere, slutter Allan Gaarde.

Selv er Lars Søndergaard ærgerlig over ikke at fortsætte i jobbet som cheftræner i AaB.

- Jeg er naturligvis skuffet over, at jeg ikke kan få lov til at fortsætte i AaB, men må acceptere ledelsens beslutning. I sommer havde vi en usædvanlig stor udskiftning i vores trup, hvilket som forventet har givet nogle bump i præstationerne, siger Lars Søndergaard.

quote Jeg vidste, hvad jeg gik ind til og har ikke et sekund fortrudt, at jeg påtog mig opgaven.

Lars Søndergaard, nu tidligere cheftræner i AaB

- Traditionelt har det vist sig at være vanskeligt at efterfølge en mestertræner i AaB, men jeg vidste, hvad jeg gik ind til og har ikke et sekund fortridt, at jeg påtog mig opgaven. Jeg vil nu bruge den kommende tid på at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe, og vil gerne takke alle i AaB for et godt samarbejde, lyder det fra Lars Søndergaard.

Lars Søndergaard kom tilbage til AaB i 2015 og har i alt stået i spidsen for AaB i 72 officielle kampe.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland