AaB-træner: Vi har ingen topscorertyper

Trods tre mål var AaB igen ineffektive, da Sønderjyske fredag aften blev besejret i overtiden.

Da Kasper Risgård i de døende sekunder kunne trille en friløber i mål til 3-1 fredag aften mod Sønderjyske i Superligaen, var det samtidig første gang i sæsonens første otte kampe, at AaB sluttede et opgør, hvor afstanden mellem de to hold var mere end ét mål.

Men trods mange chancer skulle AaB helt hen i overtiden, før to af målene faldt. Og det er et problem, som AaB-træner Kent Nielsen er opmærksom på.

- Generelt set har vi været dygtige til at skabe chancer, men vi har ikke været effektive nok.

- I dag (fredag, red) spillede vi en anden halvleg, der var tæt på perfekt. Det eneste, vi kan klage over, er, at vi ikke fik scoret før udvisningen, siger Kent Nielsen med henvisning til Daniel Christensens røde kort for Sønderjyske 10 minutter før tid.

Kent Nielsens løsning på problemet er at dele ansvaret for målscoringen ud på flere spillere, hvor det de seneste sæsoner har været overladt til den nuværende Aston Villa-spiller Nicklas Helenius.

- Vi har ingen "proven" målscorer, men alle vores offensive kræfter øver sig på at blive det. Anders K. Jacobsen er kommet til fra 1. division og skal lige vænne sig til tingene, og Rasmus Jönsson var lige ved at score i dag.

- Generelt har vi mange, som ikke er topscorertyper, men vi håber at kunne træne os til, at målene kommer fra mange sider af, siger Kent Nielsen, der til gengæld kunne glæde sig over, at AaB-holdet gav meget få chancer væk defensivt.

En forklaring på de tætte kampe er dog også en meget jævnbyrdig Superliga, mener AaB-profilen Kasper Kusk:

- Foruden vores ineffektivitet, så må vi sige, at Superligaen er rigtig tæt, hvilket tabellen også viser. Sønderjyske viste i dag, at da vi sov i 10 minutter, der slog de til, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland