AaB tror på Champions League

04:20

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

De danske mestre tror på, at de kan kvalificere sig til Champions League, uanset hvem de skal møde i den afgørende kvalifikationsrunde.

Fredag middag bliver det afgjort, hvem AaB skal møde i de afgørende knald eller fald-kampe om en plads i Champions League-gruppespillet. Et gruppespil, som de danske mestre meget gerne vil kvalificere sig til.

- Hvis jeg ser tilbage på min karriere, så har det været nogle af de største oplevelser i den at få lov at spille Champions League-kampe, hvor man kan måle sig mod de bedste spillere og spille på nogle af de store arenaer. Det var en stor oplevelse at få Champions League-cirkusset til byen sidste gang, og det vil jeg gerne prøve igen, siger den hjemvendte midtbanespiller Thomas Enevoldsen.

Der er mange millioner på spil for AaB. Hvis der venter Champions League-kampe i Aalborg i efteråret, opjusterer AaB forventninger til årets resultat med yderligere 105 millioner kroner, efter at klubben torsdag opjusterede forventningerne med 35 millioner kroner, fordi de danske mestre efter sejren i Zagreb er sikret en plads i Europa League.

- Vi har bragt os i en situation, som kan minde lidt om en pokalfinale. Det er nu spørgsmålet, om vi får guld- eller sølvmedaljen. Om det bliver Champions League-gruppespillet eller Europa League-gruppespil, siger træner Kent Nielsen.

Der er ingen nemme modstandere i bowlen, når AaB's modstander fredag bliver fundet. Spillerne tror du på, at de kan gentage kunststykket fra 2008, hvor AaB kvalificerede sig til Champions League.

- Vi skal arbejde lige så hårdt, som vi har gjort indtil nu, men vi har holdet til at gøre det, så jeg tror på det, siger Thomas Enevoldsen.

AaB kan trække østrigske Red Bull Salzburg, rumænske Steaua Bukarest, cypriotiske APOEL, hviderussiske Bate Borisov og bulgarske Ludogorets. Lodtrækningen begynder klokken 12.

Flere nyheder fra TV2 Nord