AaB vandt nordjysk lokalopgør

AaB og Hobro mødtes i dag på Hobros hjemmebane. AaB gik fra kampen med en sejr på 2-0. Foto: Stefan Kjærgaard

AaB spillede sig op på andenpladsen i Superligaen med en sejr på 2-0 over Hobro. Med nederlaget ligner Hobro en nedrykker til 1. division.

Den klichéfyldté overskrift "Slaget om Nordjylland" er blevet brugt fem gange tidligere, når de to nordjyske mandskaber, Hobro og AaB møder hinanden. I dag blev den sjette, og formentlig sidste, nordjyske duel så spillet i Hobro.

Efter en meget lige første halvleg var det efter pausen nemt at se, hvorfor Hobro spiller for overlevelse og AaB om medaljer. På to mål af landsholdsspiller, Nicolaj Thomsen vandt AaB kampen 2-0.

 Det var dejligt at få scoret.

- Det var dejligt at få scoret. Det er ved at være noget tid siden, og jeg har virkelig øvet det spark mange gange til træning, siger Nicolaj Thomsen.

Med nederlaget er Hobro håbløst isoleret på sidstepladsen i Superligaen, og hos bundproppen er man godt klar over, at der lige nu er langt op til overlevelse.

Vi kigger ikke så meget på tabellen i øjeblikket. 

- Vi kigger ikke så meget på tabellen i øjeblikket. Vi har taget en kamp af gangen det sidste stykke tid, og det skal vi blive ved med at gøre, men jeg vil gerne indrømme, at det ser lidt sort ud i øjeblikket, siger Hobros målmand, Jesper Rask.

Hvis Hobro ender med at rykke ud af Superligaen, bliver det også et farvel til de nordjyske lokalopgør mod AaB. Et faktum begge klubber er kede af.

- Det er lidt ærgerligt, at det går den vej for dem nu, for jeg synes, at det har været nogle fede kampe mod dem, siger Nicolaj Thomsen.

- Vi skal jagte de succeser, vi kan få, og hvis det hedder 1. division næste sæson, så må vi jo gøre alt for at møde AaB i pokalen, siger Hobro-anfører, Anders Egholm.

Med sejren spiller AaB siger op på 42 point og en andenplads i Superligaen. Omvendt har Hobro 14 point op til Esbjerg og overlevelse, inden vestjyderne i morgen spiller mod FC Nordsjælland.   

Flere nyheder fra TV2 Nord