Åben brandstation skal lære folk at hjælpe brandvæsenet

Torsdag var der inviteret til åbent hus på Aalborgs brandstation, hvor man kunne opleve nogle af de ting, som brandvæsenet arbejder med til daglig.

Torsdag kunne børn og barnlige sjæle komme indenfor på Aalborgs brandstation og opleve nogle af de ting, som brandvæsenet arbejder med til daglig.

Nordjyllands Beredskab afholdt nemlig åben brandstation. Og her var det blandt andet muligt at komme op i brandstationens stigevogn - men der blev også demonstreret, hvordan man redder tilskadekommende ud af biler, og hvordan man skal agere overfor ild.

- De fleste borgere ser os komme kørende igennem byen med horn og blink og ved ikke rigtig, hvad vi laver og har ikke mulighed for at tale med os, siger Bent Pedersen, arrangør og beredskabsinspektør hos Nordjyllands Beredskab Midt.

- I dag inviterer vi folk ind, og de kan stille alle de spørgsmål de vil, og vi gør vores bedste for at svare på dem.

Bent Pedersen forklarer, at idéen er at sætte fokus på beredskabets arbejde, så befolkningen ved, hvad de skal gøre i tilfælde af ulykker.

- Det er utroligt vigtigt, at folk har tillid til os, og at de ved, vi kommer for at hjælpe. Det her skal også gøre trafikanterne opmærksomme på, at det er vigtigt, at de giver os den plads, vi har brug for på vejene, siger Bent Pedersen. 

Udover det skal det også få folk til at lægge mærke til nogen af de brandfarer, der er i hjemme, så de kan undgå at starte en ildebrand.

- I dag laver vi spas, gag og løjer, og så håber vi på, at folk får en interesse for beredskabet. Og så håber vi, at når folk læser om udrykningerne i avisen, at de tænker sig om og fanger vores budskaber løbende over året, som vi sender ud, siger Bent Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland