AaB'ere med i dukkert

AaB'erne Kasper Kusk og Nicklas Helenius var med i startopstillingen, da Danmarks U/21-landshold torsdag aften fik en over snuden med et 5-0 nederlag i Spanien.

Danmarks U/21-landshold er derfor reelt uden mulighed for at komme til EM, når der på tirsdag spilles returopgør i Aalborg.

En fodboldkamp varer 90 minutter, men man kan sagtens tabe den på gulvet på fem minutter.

Det erfarede det danske U/21-landshold torsdag aften på smertefuld vis, da holdet tabte 0-5 ude til Spanien og reelt forspildte muligheden for at kvalificere sig til EM-slutrunden næste år.

Endnu resterer returopgøret i Aalborg på tirsdag, men chancen ser mere end ultratynd ud for, at Danmark kan sende de regerende europamestre ud i playoff-opgørene.

Klasseforskellen mellem de to hold er ganske enkelt for stor.

Fem rædselsfulde minutter i første halvleg beseglede reelt Danmarks skæbne, da Benfica-angriberen Rodrigo lavede hattrick.

På det tidspunkt havde Danmark ellers været godt med i opgøret i Burgos, og OB's Emil Larsen havde haft to glimrende afslutninger på den spanske målmand, David De Gea.

Det begyndte dog at gå i kage, da Danmark efter et kvarters spil mistede bolden efter et dansk hjørnespark.

FC Barcelonas Cristian Tello blev hurtigt sendt af sted i venstre side, hvor han løb fra Thomas Delaney.

Tellos aflevering lå præcist ind til Rodrigo, som efter en god tæmning udplacerede Frederik Rønnow i Danmarks mål.

Ondt blev til værre for landstræner Morten Wieghorsts mandskab to minutter senere, da Danmark kiksede en offside-fælde, så Rodrigo kunne afdrible Rønnow og score til 2-0.

Tre minutter senere var den gal igen, da den ene halvdel af Danmarks midterforsvar, Jannik Vestergaard, for let blev udspillet af Rodrigo, som fuldendte sit lynhattrick.

Et af de store danske problemer var, at defensiven var for tung i forhold til de letbenede spaniere.

Det danske spil frem ad banen var i store perioder udmærket, og i anden halvleg blev AaB-angriberen Nicklas Helenius spillet igennem, men David De Gea kom stormende ud af sit mål og fik afværget situationen.

Klasseforskellen blev udstillet midt i anden halvleg, da højrebacken Mads Fenger blev overløbet. Et præcist spansk indlæg senere sparkede Rodrigo sit fjerde mål i kassen med en forpustet Jannik Vestergaard halsende efter sig.

Et kvarter før tid lod Rodrigo sig udskifte, men det var ikke slut med de danske pinsler.

Mathias "Zanka" Jørgensen hoppede på Malaga-spilleren Iscos invitation til at begå et klodset straffespark, som Isco selv sparkede højt og flot i mål til 5-0.

Spanien havde bolden i nettet yderligere en gang, men målet blev tvivlsomt annulleret for offside.