Juraprofessor: - Åbner man op for straffesag, kan der blive mange sager hver uge

Hvis Kristian Jensen kendes skyldig i tiltale, kan det skabe ny præcedens i sport, mener juraprofessor om den kommende retssag mod ishockeyspiller.

Sagen om Frederikshavn White Hawks' Kristian Jensens overfald på Odens Bulldogs' Lucas Bjerre Rasmussen blev torsdag noget alvorligere for nordjyden, der nu formelt oveni sine 17 spilledages karantæne kan se frem til en tur i retten.

Anklagmyndigheden hos Nordjyllands Politi valgte torsdag at tiltale Kristian Jensen for vold, og det kan føre til en ny præcedens i sport, mener professor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet.

- Det er usædvanligt, da man fornuftigvis har en meget konservativ fortolkning af det her, fordi man i meget vid udstrækning lader sporten håndtere det selv. Der er også det lavpraktiske element, at hvis man først åbner op for det, kan man have 117 voldssager hver weekend eller 10-20 voldssager ved hver eneste fodbold- eller ishockeykamp. Der skal derfor noget mere til end normalt, siger professoren til TV2 og Ritzau.

Under en kamp i Metal Ligaen i september kom de to i infight, der endte med, at Kristian Jensen rev Odense-spilleren omkuld og tildelte ham slag i ansigtet, mens han lå på isen uden hjelm.

Rasmussen blev slået bevidstløs, og hele episoden sendte chokbølger gennem hallen og hjemme i stuerne, da tv-billederne med al tydelighed viste, hvad der var sket.

 


Ishockeyvold for retten

20_percent,default_thumb

play Ishockeyspilleren Kristian Jensen anker ikke voldsdom

def_thumb,50_percent

play Ekspert: Ishockey er ikke slagsmål på skøjter

20_percent,default_thumb

play Får dom til ishockeyspiller indflydelse på dansk sport?

20190312-194419-l-1920x1354we.jpg

play Dom får ingen sportslige konsekvenser for ishockeyspiller

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland