Aalborg Arrest kritiseres

Arresten i Aalborg kritiseres af pårørende og tidligere indsatte i arresten. Det sker efter at en 21-årig mand i weekenden begik selvmord i arresten.

En knust far står tilbage efter hans søn i weekenden begik selvmord i arresten i Aalborg.

- Jeg er rystet over, at man kan behandle et menneskeliv så lemfældigt, som Aalborg Arrest har gjort, siger faren til den nu afdøde mand, Jim Karlsen.

Jim Karlsens søn var varetægtsfængslet i Aalborg Arrest. Her blev han fundet lørdag morgen i sin celle, hvor han havde hængt sig selv i sin livrem.

- Det er jo horribelt. Det burde ikke kunne ske i dagens Danmark. Det er jo sygt!

Jim Karlsens 21-årige søn havde tidligere på ugen været til observation i en særlig celle - men kom altså tilbage til sin egen celle igen.

- Når vi vurderer, de er egnet til at være på egen celle, jamen så har de også krav på et vist privatliv. Og helt i overensstemmelse med reglerne, så er de lukket inde om natten uden at vi render og kigger til dem hele tiden, siger arrestforvarer i Aalborg Arrest, Steen Væver.

Det har tidligere været fremme i medierne, at den 21-årige mand tidligere på ugen har forsøgt at begå selvmord - men det afviser arresten.

- Jeg kan ikke bekræfte, at manden har forsøgt at begå selvmord. Det kan jeg ikke, siger Steen Væver.

TV2 NORD er kommet i besiddelse af flere e-mails, hvor både tidligere indsatte og pårørende til indsatte retter hård kritik imod Aalborg Arrest.
"De bliver nægtet adgang til psykolog, de kan konsultere en psykiater, som udskriver sovemedicin eller antidepressiver og ikke andet," står der i en af e-mailsne.

I en anden henvendelse fortæller en bekendt til en nuværende indsat, at han har forsøgt at gøre arresten opmærksom på, at hans indsatte ven kan være selvdestruktiv og selvmordstruende. Arresten skulle angiveligt have reageret med at sige: "Det kan vi virkelig ikke tage os af - vi har travlt".

Men Aalborg Arrest afviser kritikken af behandlingen af Jim Karlsens søn.

- Jeg mener den er fuldstændig uberettiget. Jeg synes vores personale har gjort alt, hvad de kan for at tage hånd om den pågældende indsatte.

Om alle forholdsregler er overholdt eller ej skal nu undersøges.


Seneste nyt

fra Nordjylland