Friis Shoppingcenter afsøgt af hunde og bomberyddere - politiet arbejder stadig på syv adresser

Aalborg Bibliotek og Medborgerhuset er netop evakueret af politiet. Det er den syvende adresse, som bliver evakueret efter en bombetrussel torsdag morgen.

Ved et pressemøde foran politigården i Aalborg kunne politiinspektør Ole Kristensen klokken 15 fortælle, at Nordjyllands Politi nu er færdige med at afsøge adressen Nyhavnsgade 14 i Aalborg.

Adressen omfatter lokaler hvor Techcollege Aalborg, der torsdag morgen blev udsat for en bombetrussel, holder til.

Også Friis Shoppingcenter ligger på adressen og hovedbiblioteket i Aalborg ligger i tilknytning til den store ejendom, og har også været evakueret og afspærret.

Mangler stadig syv adresser

Nyhavnsgade er den eneste af de otte adresser, hvor Nordjyllands Politi er til stede, der nu er blevet frigivet igen. Og Ole Kristensen fra Nordjyllands Politi tør ikke spå om, hvornår arbejdet på de andre adresser er overstået.

- Det er for tidligt at sige noget om. Vi har en forhåbning om, at der kan blive almindelig skolegang imorgen, men det tør jeg ikke love nogen, fortæller Ole Kristensen, der anbefaler alle med tilknytning til Techcollege at følge med på skolens hjemmeside for seneste nyt.

Se hele interviewet med Ole Kristensen her:

 

Jagten på gerningsmanden er gået ind

Ole Kristensen vil ikke fortælle noget om, hvor langt fra eller tæt på gerningsmanden politiet er, men han garanterer at arbejdet med at finde frem til afsenderen af den mail, der indeholdt truslen er igang - og at det har højeste prioritet.

- Vi skal have afsøgt stederne og fundet det sprængstof, der måske er der - eller have klarlagt, at der ikke er noget. Parallelt med det har vi en efterforskning efter afsenderen kørende, og jeg vil gerne sige, at den efterforskning vil foregå lang tid endnu, fortæller Ole Kristensen.

Politiet evakuerede i morges Techcollege og Aalborg Tekniske Gymnasium, og senere blev shoppingcentret Friis også evakueret. 

Senere blev Aalborg Bibliotek og Medborgerhuset i Aalborg også evakueret. Derudover er Gabels Torv i midten af Aalborg delvist spærret af. Det er afspærringen her, der nu er ophævet.

Nordjyllands Politi opfordrer på Twitter borgere til at undlade at sprede rygter på de sociale medier: 

Indgangen til Medborgerhuset og Aalborg Bibliotek. 
Indgangen til Medborgerhuset og Aalborg Bibliotek. 
Foto: Jørgen Pyndt

Seneste nyt

fra Nordjylland