Aalborg bibliotekerne løber af med årets formidlingspris

Kulturminister Bertel Haarder var fredag forbi Aalborg Bibliotekerne, for at overrække dem Formidlingsprisen 2016.

Det er en sand festdag for Aalborg Bibliotekerne, som fredag løb af med den fornemme landsdækkende pris, Bibliotekernes Formidlingspris 2016, og de dertilhørende 50.000 kroner.

Det var Kulturminister Bertel Haarder, der kom forbi og overrakte prisen til Aalborg Bibliotekerne, som får den landsdækkende pris for at være bedst til at formidle bibliotekets tilbud af litteratur til borgerne.

-Aalborg bibliotekerne har været gode til at lokke folk ind i bogens verden, og det er så godt, at man gør andet end at lokke bøger over disken, når bare formålet er at åbne bøgernes verden for borgerne, siger Kulturminister, Bertel Haarder.

Ifølge ham er Aalborg Bibliotekerne i særklasse med nytænkning - blandt andet med temakampagner, som har haft stor gennemslagskraft. Ministeren fremhæver også bibliotekerne i Aalborg som et fyrtårn, som formår at skabe samarbejde om det digitale og det fysiske rum.

Hos Aalborg Bibliotekerne er glæden for den fornemme pris stor.

-Jeg er stadig væk helt paf over, at vi vandt. Jeg er så glad. Det er en anderkendelse af det arbejde, vi går og laver. Og det viser også, at det giver mening, at alle bibliotekerne arbejder og løfter sammen, så det bliver bedre og større, siger aktivitetskoordinator ved Aalborg bibliotekerne, Anine Kaas.

Prisen blev lanceret af Kulturministeriet i december 2014, og uddeles for at anerkende bibliotekernes forsøg på at gå nye veje for at skabe nye brugere og løbende tilpasse formidlingen til de kendte brugergrupper.


Seneste nyt

fra Nordjylland